Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Ένα βαθμό χρειάζεται ο Κισαμικός στα δυο τελευταία του παιχνίδια για να πανηγυρίσει την άνοδο του στην Γ' Εθνική. Ένα βαθμό είτε την Κυριακή στο Ηράκλειο με τον ΠΟΑ, είτε την μεθεπομένη Κυριακή στο Καστέλλι με αντίπαλο τα Ζωνιανά!!
Αύριο θα υπάρχει φωτογράφος στην πλατεία Τζανακάκη και θα παίρνει φωτογραφίες σε όποιον θέλει, κάτω από τον δηλητηριασμένο Φίκο....για να τον θυμόμαστε .... Θεός συχωρέστον!
"Η σαλάτα της θάλασσας ή σαλάτα του γιαλού, είναι ένα από τα δώρα του θεού
Ποσειδώνα στους Κρήτες". Προφανώς το μάζευαν και το κατανάλωναν από τα αρχαία χρόνια, καθώς είναι λατρεμένη λιχουδιά των κατοίκων της περιοχής. Κατάλληλη εποχή για να την μαζέψεις είναι ο Φλεβάρης και ο Μάρτης. 
Αν ο Χάρχαλης έμεινε σαν δόξα διασώζοντας τα συρτά, αν ο Τσέγκας έγινε θρύλος, αν ο Κουτσουρέλης έγραψε ιστορία και ο Μαριάνος έγινε υπόδειγμα, ο Μιχάλης Κουνέλης υπήρξε ο τελευταίος συγκροτημένος κρίκος στη χρυσή αλυσίδα του μουσικού πολιτισμικού γίγνεσθαι στην Κίσαμο. Πολύπλευρος και πολυτάλαντος, δεν ήταν μόνο βιολάτορας και τραγουδιστής, αλλά και ανεκδοτολόγος και άνετος αφηγητής, αστείος και ευχάριστος τύπος με δυνατή μνήμη, διακριτικότητα και κρίση. (Χαράλαμπος Ανουσάκης)
Τελικά μιας και ο τόπο μας γεννά μεγάλους μουσικούς μήπως να σκεφτούμε σοβαρά την επόμενη φορά να δώσουμε σε κανένα δρόμο μας τα ονόματα τους; Παραπάνω είναι 5 από αυτούς....


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΦΙΚΟ ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ ΤΟ ΦΙΚΟ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΧΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ?? ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν έγινε από έναν αλλά από πολούς ασυνείδητους γνωστούς/άγνωστους που ρίχνουν στην αποχετευση ομβρίων όλα τα λύματα και ο Φίκος δηλητηριαστηκε γιατί δεν ξεχωρίζει τα τοξικά από τα μή!!!