Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΟΣΗ...,

...πιέζει για απολύσεις η Τρόικα!!!
Καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος βλέπει το Eurogroup. Ενώ τα μέτωπα των κινητοποιήσεων παραμένουν ανοιχτά και το πολιτικό κλίμα οξύνεται, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει περισσότερα "ρίσκα", προχωρώντας σε αποφάσεις που θα προκαλέσουν νέα κύματα αντιδράσεων και θα έχουν αναπόφευκτα πολιτικό κόστος για τα κόμματα της συμπολίτευσης.  Οι κινήσεις υπαγορεύονται από την τρόικα και την ΕΕ, που εντείνουν τις πιέσεις για την άμεση υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων προβλεπόμενων στο Μνημόνιο. Θέματα αιχμής οι απολύσεις ΔΥ, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η περιστολή της φοροδιαφυγής.  Διαπιστώνοντας καθυστερήσεις .......
.... σε αυτούς τους τομείς, το Eurogroup θα αναβάλει τη λήψη απόφασης για εκταμίευση της δόσης Φεβρουαρίου. Βάσει του σχεδιασμού που είχε γίνει τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τον Ελλάδα, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης θα έπρεπε να ληφθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών. Όμως, στην τελευταία συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) διαπιστώθηκε καθυστέρηση σε μια σειρά θέματα και οι σκληροπυρηνικές χώρες διατύπωσαν για άλλη μία φορά επιφυλάξεις. Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η δόση των 2,8 δισ. δίνεται μόνον για την κάλυψη αναγκών του προϋπολογισμού - καθώς δεν υπάρχουν αυτόν το μήνα πληρωτέες οφειλές προς δανειστές -  οι "απρόθυμοι" εταίροι μας επέστρεψαν στην πάγια τακτική των καθυστερήσεων με διάφορα προσχήματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα προσπαθήσει βέβαια να πείσει τους ομολόγους του στο Eurogroup ότι "όλα βαίνουν καλώς, με τις αναπόφευκτες μικροκαθυστερήσεις". Θα τους ενημερώσει για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών. Όμως, δεν πρόκειται να αποσπάσει απόφαση για των 2,8 δισ. του Φεβρουαρίου. Προεξοφλώντας αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να προλάβει κινδυνολογικά δημοσιεύματα και ανάλογες "κορώνες"  από πλευράς κομμάτων,  διαρρέοντας πληροφορίες ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή, το Δημόσιο δεν χρειάζεται πρόσθετη ρευστότητα - άρα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα η καθυστέρηση της δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: