Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ

Ένας μεγάλος ιατρός, ένας πραγματικός άνθρωπος, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ένας Κισαμίτης, έφυγε πριν λίγο καιρό από κοντά μας. Πρόκειται για τον χειρούργο ογκολόγο Νικόλαο Λυγιδάκη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Δείτε παρακάτω το βιογραφικό του από την σελίδα του..

Γεννήθηκα στη Κρήτη (ΚΑΣΤΕΛΛΙ – ΚΙΣΣΑΜΟΥ) Νομός Χανίων σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα και πήρα ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στον Ευαγγελισμό με διευθυντή τον αείμνηστο Νικόλαο Γιαννόπουλο και θεωρώ πνευματικό μου πατέρα γιατί είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε να βρω τον προσανατολισμό μου στον χώρο της χειρουργικής.
Μετεκπαιδεύτηκα:
1.Κλινική της Βασιλικής Μεταπτυχιακής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου,«Hammersmith Hospital» (Καθ. H. Bentell και Καθ. D. Melrose)
2.Αγγειακή Χειρουργική κλινική του   Πανεπιστημίου,«Baylor-Houston» Texas, USA (Καθ. D. Cooley και Καθ. M. DeBakey)     
Aκαδημαϊκές διακρίσεις :
1.Έγινα καθηγητής Χειρουργικής το 1982 στο Παρίσι μετά από επιτυχής εξετάσεις του  Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας (1982)
2.Επίτιμος διευθυντής Χειρουργικής  Ήπατος – Παγκρέατος – Χοληφόρων της Ιατρικής Σχολής του Λονδίνου Hammersmith Hospital (1979-1983)
3.Αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής Χειρουργικής Ήπατος – Παγκρέατος – Χοληφόρων στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο της Ιατρικής Σχολής  του «Amsterdam» Amsterdam, Ολλανδία (1983-1992)
Όλα αυτά τα χρόνια τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Ολλανδία προσπάθησα να διενεργήσω πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο Ήπατος - Παγκρέατος - Χοληφόρων. Έτσι το:
1982 δημοσίευσα στο περιοδικό British Journal of Surgery μια νέα μέθοδο αποκατάστασης της συνέχειας του εντέρου μετά από ολική γαστρεκτομή (Lygidakis pouch)
1985 δημοσίευσα δική μου μέθοδο αποκατάστασης  της εντερικής συνέχειας μετά από εγχείρηση δωδεκαδάκτυλου/παγκρέατος  (WHIPPLE) 
1986 διενέργησα για πρώτη φορά στον κόσμο εγχείρηση για καρκίνωμα χοληφόρων με σύγχρονη αφαίρεση και αποκατάσταση με φλεβικό μόσχευμα τόσο της ηπατικής αρτηρίας όσο και της πυλαίας φλέβας. (Surg Gynecol Obstet 160: 453-458, 1986)
2006 εκτέλεσα με επιτυχία επέμβαση για λειομυοσάρκωμα κάτω κοίλης φλέβας αφαιρώντας en block 22εκ. περίπου του αγγείου χωρίς ταυτόχρονη αντικατάσταση, με ταυτόχρονη αφαίρεση του ΔΕ νεφρού και ΔΕ επινεφριδίου και απολίνωση της ΔΕ ηπατικής φλέβας, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε περιγραφή στη βιβλιογραφία μέχρι τότε.
Σε αναγνώριση της προσφοράς μου ως χειρούργος τον Ιανουάριο 2012 ανακηρύχθηκα εκλεγμένο μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Χειρουργικής και τον Ιούνιο 2012 μου απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής σε εθνικό επίπεδο.
Από το 1992 μέχρι σήμερα συνέχισα την εργασία στην Αθήνα (Ντυνάν 2001 – 2006), και σήμερα χειρουργώ στο Ιατρικό Κέντρο Ν.Ψυχικού με αποκλειστικό αντικείμενο την χειρουργική ογκολογία.  Με κλινική εμπειρία 43.000 και πλέον χειρουργικών επεμβάσεων, θα προσπαθήσω να ξεναγήσω τον επισκέπτη βήμα-βήμα δίνοντας του την ευχέρεια να αποφασίσει ο ίδιος για το ποια λύση πρέπει να επιλέξει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Διεθνείς Διακρίσεις
Παρασημοφορήσεις
Συγκεκριμένα ο Κος Λυγιδάκης έχει παρασημοφορηθεί με:
Το Χρυσό Μετάλλιο από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Ιταλία, το 1988.
Το Χρυσό Μετάλλιο από τον Δήμαρχο  του   Μιλάνου, Ιταλία, το 1990.
Τιμητική διάκριση  από την Αυτού Μεγαλειότης του Βασιλιά της Ταϊλάνδης, Ιούλιος  2001.
Το Χρυσό Μετάλλιο  από το Βασιλιά της Ισπανίας Juan Carlos εν ονόματι της Ακαδημίας της Ισπανίας για τη συμβολή μου στην αντιμετώπιση του Ca Παγκρέατος, Μάρτιος 2005.
Το Χρυσό Μετάλλιο για την προσφορά του στη Διεθνή Χειρουργική από την Αυτού Εξοχότης, τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Μάρτιος 2011.
Ιππότης Λεγεώνας της Τιμης με διάταγμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ιουνιος 2012.

Επίτιμο Μέλος
Ο Καθηγητής Ν. Λυγιδάκης είναι:
Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Χειρούργων, Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO).
Επίτιμο μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Χειρουργικής
Επίτιμο μέλος της Ουγγαρικής Χειρουργικής Εταιρείας, 1989.
Μέλος της Ρουμανικής Ακαδημίας των Ιατρικών Επιστημόνων, Απρίλιος  1995.
Σύμβουλος Καθηγητής, Δεύτερο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σανγκάης, Σανγκάη, Κίνα. Νοέμβριος 1995.
Ιδρυτικό Στέλεχος και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς  Σχολής Χειρουργικής Ογκολογίας  (ISSO) του Πανεπιστημίου του Στραβούργου, 1998.
Αιρετό Επίτιμο Μέλος της Ρουμανικής Χειρουργικής Εταιρείας.   Μάιος 1998
Αιρετό Επίτιμο Μέλος του Γιουγκοσλαβικού Χειρουργικού Συλλόγου. Μάιος 1998
Αιρετό Επίτιμο Μέλος της Ιταλικής Εταιρείας Χειρουργικής. 1999
Eπίτιμο Μέλος της Ιαπωνικής Χειρουργικής Εταιρείας, Μάρτιος 2006.
Eπίτιμο Μέλος της Ρωσικής Εταιρείας Χειρουργών και Γαστρεντερολόγων, Σεπτέμβριος 2005.
Eπίτιμο Μέλος της Τσέχικης Χειρουργικής Εταιρείας, Σεπτέμβριος 2005.
Επίτιμο Μέλος της Σλοβακικής Χειρουργικής Εταιρείας
Eπίτιμο Μέλος της Σερβικής Ακαδημίας των Ιατρικών Επιστημών, Μάϊος 2006.
Τακτικός Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιατρικής Βουκουρεστίου, Φεβρουάριος 2007.
Επίτιμο Μέλος του Κολεγίου Χειρουργικού Πεπτικού της Βραζιλίας. 
Επίτιμο Μέλος της Χειρουργικής Εταιρείας της Κίνας.
Επίτιμο Μέλος της Χειρουργικής Εταιρείας της Αιγύπτου.
Επίτιμο Μέλος της Χειρουργικής Εταιρείας της Ινδίας, Δεκέμβριος 2011.
Όλες οι προαναφερθείσες διακρίσεις έγιναν σε αναγνώριση του έργου του Καθηγητή Ν. Λυγιδάκη στη Χειρουργική Ογκολογία.
Η συμβολή του Καθηγητού Ν. Λυγιδάκη στον τομέα της Χειρουργικής Ογκολογίας περιλαμβάνει σημαντικές προσφορές στην καταπολέμηση του καρκίνου παγκρέατος, ήπατος – χοληφόρων, ωοθηκών, παχέος εντέρου, οισοφάγου, οπισθοπεριτοναϊκών όγκων και καρκινωματώδους περιτονίτιδας.  

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ανθρώπους που έχουν διαπρέψει και τιμήσει τον τόπο τους, τους θυμόμαστε μετά θάνατον....
Ευτυχώς τιμήθηκε απο τόσες άλλες χώρες και άλλα μέρη της Ελλάδας!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις να ξέρεις

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φυσικά και θα ήταν οτι πρέπει να τις διατυπώσετε επώνυμα...εκτός αν σας πιάνει ιδρώτας.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχες δικό σου άνθρωπο με καρκίνο στο πάγκρεας και σου έλεγε να ξεπουλήσεις μια περιουσία για να κάνει πειράματα στη Βουλγαρία ,δεν θα τα έλεγες αυτά..Σου εύχομαι ειλικρινά να μην το περάσεις αυτό..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος έχει απόλυτο δίκαιο! Πολλή επιστήμονες υπάρχουν με καρδιά, ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια μια ο Λυγιδακης δεν είναι ένας από αυτούς. Εσείς που γράφετε αερολογίες να ανοίξετε και λίγο τα αυτιά σας. Ξέρετε τι είναι να παρνει φακελάκι 3 εκκατομυρίων ? Να σου λέει ο "σεβαστός" χειρουργος την ώρα του χειρουργείου με αίματα του δικού ανθρώπου πάνω στην πόδια του " τα λεφτά τα έφερες η να τον κλιςο και να τον ανεβάσω πάνω?" και εσύ να πουλάς ότι έχεις και δεν έχεις για πσεφτικες υποσχέσεις. Η να βλέπεις την βρομιάρα την γυναίκα του στο γιατριο του στο Κολονακη να βάζει στο σουτιέν τις τα λεφτά τον φτωχον απ'ολη την Ελλάδα. Να εκμεταλλεύονται τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και να γράφουν διπλές συνταγές για πανάκριβα φάρμακα ανοσοθεραπείας και όταν ο ασθενής τα έφερνε στην επόμενη επίσκεψη, να κρατάνε το ένα και να το πουλάνε 170.000 δραχμές κέρδος σε όσους δεν είχαν ασφάλεια. Ξέρω τη λέω, έχω αποδεικτικά στοιχεία για Οτσαλάν λεο. Πούλησε την ψυχή του στον έχω από εδώ ο κύριος Λυγιδακης!!

Ηλίας είπε...

Δεν ξέρω κανέναν άλλον γιατρό, που να κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και σωματοφύλακες. Δεν ξέρω κανέναν άλλον γιατρό που σύσσωμη η ιατρική κοινότητα να μην μιλάει με τα χειρότερα λόγια για το ότι έλεγε ψέματα στους ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ ο ίδιος ήξερε και η μετέπειτα πραγματικότητα αποδείκνυε ότι έλεγε συνειδητά ψέματα για να πάρει απίστευτα ποσά εκμεταλλευόμενος την αγωνία του θανάτου των ασθενών και των συγγενών τους. Είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις άνοιγε κι έκλεινε την κοιλιά χωρίς να κάνει κάτι και παραμύθιαζε τους συγγενείς ότι όλα πήγαν καλά. Πιό ανήθικο και παραδόπιστο γιατρό δύσκολα θα βγάλει η Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω εαν αυτά που λέτε είναι αλήθεια , εγώ πρεπει να οω οτι ήταν αυτός που πρόλαβε απο τα χειρότερα και με χειρουργισε χωρις χρήματα και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για μένα. Τον ευχαριστώ που ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρώτα και μετά γιατρός. Τον ευχαριστώ που μου έδωσε ζωή. Τον ευχαριστώ που ήταν γιατρός.
Καλό ταξίδι, έστω και τώρα. Συγγνώμη που δεν ήμουν στο τελευταίο αντίο.


Ανώνυμος είπε...

Κατάλβες λοιπόν κύριε Ιωάννη Παπαδάκη για ποιό λόγο δεν σου απάντησα;; Ηταν θέμα χρόνου να σου απαντήσουμε όλοι εμείς που χάσαμε ανθρώπους από τον "σεβαστό" γιατρό. Ελπίζω όλοι αυτοί που τους πήρε την ζωή, να τον πειρμένουν και να του φερθούν όπως πρέπει. Να είσαι τυχερός κύριε Παπαδάκη που δεν έπεσες στα χέρια του.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Παρ' όλη την ανωνυμία και επειδή χρησιμοποιείς το όνομα μου... δεν σε έστειλα εγώ να χειρουργηθείς σε αυτόν, ούτε σου είπα οτι πρέπει να πας... κάθε γραμμή που υπάρχει εδώ είναι παρμένη από το βιογραφικό του, που το έγραψε ο ίδιος. Τα σχόλια τα ανέχτηκα, αλλά τι προσπαθείς να μου πεις; Οτι ήθελε σκότωμα ..έ γιατί δεν τον σκότωσες όταν έπρεπε θα σου πω. Ας αφήσουμε τα σάλια και τα κρυφτούλια. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις είναι δικό σου πρόβλημα..
Εξάλλου σε ένα άρθρο δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι, υπάρχει ο αντίλογος η κουβέντα με ονοματεπώνυμο. Ευχαριστώ πολύ και κατάλαβε οτι αφενός είναι το βιογραφικό του και κατα δεύτερον αυτά γράφτηκαν στον τοπικό τυπο αλλά και στον Αθηναϊκό. Δεν αντιλέγω για τις αλήθειες σου αλλά σου το ξαναλέω με να κρύβεσαι στην ανωνυμία ακόμα και οι αλήθειες χάνονται.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Πρέπει να ξέεις ακόμα οτι προέρχομαι απο οικογένεια γιατρών και σε θέματα τέτοια γνωρίζω πολλά ...δυστυχώς υπήρξαν υπάρχουν και θα υπάρξουν γιατροί που θα κοιτάζουν μόνο την τσέπη τους. Όμως είναι στο χέρι μας πάντα να τους απομονώνουμε..με ποιο τρόπο μα ανακοινώνοντας αυτά που έκαναν. Εγώ έχω καλά παραδείγματα για την οικογένεια μου και ο παππούς μου δίχως πόδια αλλά και ο θείος μου ήταν γιατροί δακτυλοδεικτούμενοι, που έβαζαν τον ασθενή πάνω απο χρήμα και δόξα.

Unknown είπε...

Φίλε να μην είναι καθόλου ελαφρύ το χώμα. Το ίδιο έκανε με τη συγχωρεμένη τη μάνα μου ενώ όλοι η γιατροί μας λέγανε δεν θα ζήσει αυτός μας ελεγε ψέματα θα ζησει. Φτωχοί είμαστε μας κορόιδεψε μας έφαγε όλα τα λεφτά. Για αυτό ο θεός tous timorise. Αυτό πέθανε από καρκίνο Και η γυναίκα του τρελάδικο. Απατεώνας μεγάλος

Unknown είπε...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ !! ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ (ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ , ΕΝΩ ΜΕΤΡΑΓΕ ΜΕΡΕΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΦΑΓΕ 10.000 EURO KAI ΤΟΝ
ΠΗΡΑ ΣΗΚΩΤΟ ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 2 ΛΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ 800 EURO. ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕΣ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΠΑΛΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΙΜΑ !! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ. ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΥΦΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ , ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ !!!

Unknown είπε...

Μέγιστο κάθαρμα...έλεγε στον παππού μου ότι μόνο αυτός έχει ένα νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα και θα ΄ζησει τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα...πήρε μια περιουσία και μερικές μέρες αργότερα ο ασθενής πέθανε...καθόλου ελαφρύ να μην είναι το χώμα.

Unknown είπε...

Σκατα στον λακο του το τομαρι του κερατα...χειρουργησε τον πατερα μου εφαγε μια περιουσια και ειχε κ το θρασος να μου πει οτι ολα πηγαν αψογα...πηγα να τον στριμωξω μεσα στο ασανσερ του Ερρικος Ντυναν αλλα με προλαβε ο μπραβος του που τον φυλαγε σε καθε βημα...ο ελεεινος ο ακληριτης...εκανε ακουσον ακουσον χημειοθεραπειες στους ασθενεις στο σπιτι του κ εισεπρατε τεραστια ποσα το 2004...εφτασε σε δημειο εναν νεαρο 40 χρονων που ηταν στο διπλανο κρεββατι του πονου απο τον μακαριτη τον πατερα μου να του λεει σ αυτον κ την γυνσικα του οτι παρ ολο που ειχε καρκινο στο παχυ το εντερο κ δεν ειχαν οι ανθρωποι χρηματα να πουλησει το σπιτι της γιατι ο ελεινος ειχε βρει καινουργια μεθοδο αποκαταστασης του εντερου....πεθανε ο πατερας μου κ πηγαινοντας να παρω τα χαρτια της αιτιας θανατου βρηκα την συζυγο του Στεφανου κ την ρωτησα ολα καλα με το χειρουργειο?ο Στεφανος πως ειναι?κ μου απαντησε και ο Στεφανος πεθανε κ τα λεφτα απο την πωληση του σπιτιου τα πηρε ολα μεχρι τελευτσιου ευρω ο ατιμος αυτος που εχει δωσει τον ορκο του Ιπποκρατη

George Kommas είπε...

Τα ίδια έκανε και στον πατέρα μου. Μάλιστα, μας άφησε ταπί αφού είχαμε δανειστεί από παντού χρήματα.
Κάποια στιγμή τον πήραμε από το κέντρο που χειρουργούσε, διότι ζητούνταν υπέρογκα ποσά.

Όταν μάλιστα του είπε η μητέρα μου ότι διατίθεται να πουλήσει το σπίτι μας αν είναι να τον σώσει με δεύτερο χειρουργείο (σ.σ. είχε μεταστάσεις παντού), εκείνος δέχτηκε.

Ευτυχώς, βρέθηκε ένας γιατρός σε άλλο νοσοκομείο που την ενημέρωσε για την πραγματικότητα, ώστε να μην πουλήσει κάτι και να κοιτάξει τα παιδιά της.

Βλέπετε, ο "κύριος" Λυγιδάκης ήταν έτοιμος και χωρίς δισταγμό να αφήσει 2 παιδιά που ακόμα δεν πήγαιναν σχολείο, μαζί με τη μητέρα τους, στο δρόμο.

Δε θα λείψει σε κανέναν.

Unknown είπε...

Απρεπης σαν άνθρωπος, αδέξιος σαν γιατρος. Η μητέρα μου παιδευτικε για πολλούς μήνες μετα σπο εισηγήσεις του που μόνο σκοπό είχαν τα χρήματα. Απαράδεκτος και αυτός και οι βοηθοί του.

Unknown είπε...

Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγω είχα διαφορετική εμπειρία με τον Κ Λυγιδάκη. Οι Γιατροί στο νοσοκομείο αλεξ/πολης μας λέγανε δεν γίνεται τίποτα κλπ Τον πήγα στον κ Λυγιδάκη σε πολύ άσκημη κατάσταση. Τα δε χρήματα που πήρε , αφου του είπα ότι έχουμε λίγα, ήταν ελάχιστα .
|Ούτε με ζήτησε να πουλήσω σπίτια ούτε τίποτα άλλο. Πληρώθηκε και με επιταγές για να με διευκολύνει. Επιπλέον είπε στο ντυνάν να μου κάνουν επιπλέον εκπτωση , πράγμα που εκαναν.
απο άλλους ασθενείς στον ίδιο θάλαμο η κανονική ταρίφα του ήταν 3 με 4 χιλ για συκώτι ή πάγκρεας. Ουσιαστικά τίποτα (εμεις ακόμα λιγότερα) .
Η πραγματικά πολύ δύσκολη εγχείρηση έγινε και πέτυχε απόλυτα. Τόσο η διαγνωση Λυγιδάκη όσο και του ουρολόγου Παυλάκη ήταν "τεράστιες οι πιθανοτητες ακόμα και για πλήρη ίαση"
Φυγαμε απο το ντυναν πιο νωρίς απο ότι κανονικά έπρεπε (μου το τόνισε ο Λυγιδάκης) και γυρίσαμε στην αλεξ/πολη. Σε άριστη κατάσταση . Ενω πήγαινα τον πατέρα μου στο νοσοκομείο για χειρουργικό καθαρισμό , οι εδω μάγκες δεν του τον κάνανε!!!!!! αποτέλεσμα μόλυνση της πληγης και θάνατος. Δυστυχώς δεν κατάλαβα τίποτα όταν έβλεπα τους εδω γιατράρες και την μούρη τους να σέρνεται στο πάτωμα βλέποντας τον ...καταδικασμένο πατέρα μου στην άριστη κατάσταση που ήταν .
αυτά για την δικια μου εμπειρία.
Το μ΄'ονο που μπορώ να πω είναι ότι ευχαριστώ τον κ Λυγιδάκη.

Unknown είπε...

Τα παραπάνω δυσμενή σχόλια συμφωνούν απολύτως με την δική μου εμπειρία από τον παραπάνω "ιατρό" το 1996. Αφού μας ξεζούμισε καλά καλά για να κάνει πειράματα σε έναν άνθρώπο (τον πατέρα μου), που βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου του ήπατος, όταν κατάλαβε οτι θα πέθαινε και δεν είχαμε άλλα χρήματα να του δώσουμε μας μετακόμισε στο Σισμανόγλειο, οπου εκεί πέθανε ο πατέρας μου περνώντας άθλια τις τελευταίες μέρες του , διότι ο οργανισμός του είχε αντιδράσει πολύ άσχημα στην χημειοθεραπεία ,που ακολούθησε το βαρύτατο για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν,χειρουργείο που του έκανε. Μας είχε ενημερώσει ο κ.Χατζηγιάννης στο Ιπποκράτειο για την τραγική και μή αναστρέψιμη κατάσταση του πατέρα μου ,ο οποίος ήταν εξαίρετος άνθρωπος και ιατρός, αλλά δεν είχαμε πεί τίποτα στον άρρωστο προκειμένου να ζήσει ήρεμα τις τελευταίες του μέρες. Κάποιος όμως οικογενειακός γιατρός μας που γνώριζε την κατάστασή του πήρε την τραγική πρωτοβουλία (καλοθέλητα ίσως) να τον ενημερώσει και του είπε για τον Λυγιδάκη και, (όπως καταλαβαίνετε ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά), μας πίεσε ο ίδιος να τον επισκεφθεί γιατί πίστευε οτι θα τον σώσει. Αυτός τον χρησιμοποίησε σαν πειραματόζωο αφ'ενός και αφ'ετέρου μας εξαθλίωσε οικονομικά. Άς τον κρίνει ο θεός για όλα αυτά που έκανε σε εμάς και από ότι βλέπω σε τόσες άλλες οικογένειες.

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ είπε...

Τα πολλά πτυχία και οι αναγνωρίσεις από πανεπιστήμια του τρίτου κόσμου δεν δικαιολογούν τον τίτλο του γιατρού σ' αυτό το παραδόπιστο κτήνος, που εξαθλίωνε φτωχές οικογένειες για να γεμίζει τους λογαριασμούς του... μαζί του τα πήρε ο άθλιος επίορκος του Ιπποκράτη; Κρίμα που ψόφησε χωρίς να το μάθω να πάω στον τάφο του να τον φτύσω μπροστά σ' όλο τον κόσμο... να μάθουν όλοι τις αμαρτίες του... και μια απ' αυτές ήμουν κι εγώ που με έβαλε τρεις φορές στο χειρουργείο χωρίς σοβαρό λόγο, αλλά εκβιάζοντας την οικογένειά μου για το φακελάκι... αποτέλεσμα ήταν να μου αφήσει μέσα στο στομάχι υπολλείμματα από την ασχετοσύνη του και να υποφέρω μέχρι σήμερα... (μου αφαίρεσε στομάχι και χολή μόνο και μόνο για το φακελάκι!) το μόνο που με ηρεμεί είναι πως σε όποιον γιατρό αναφέρω το όνομά του... όλοι δείχνουν να γνωρίζουν τις βρωμιές τουυυ... Μεγάλη ντροπή που εμφανιζόταν ως Ελληνας γιατρός στο εξωτερικό και δυσφήμιζε και την Ελλάδα μας και τον Ιπποκράτη!

Ανδρέας είπε...

Είχα πατέρα που πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας. Πήγε στον Λυγιδάκη. Οτι χειρότερο, ευτυχώς πέθανε ο γιατρός αυτός και δεν θα κάνει άλλα πειράματα να βγάζει λεφτά. Δεν θα πω άλλα για να μη λερώσω τη ψυχή μου.