Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


ΛΟΥΦΑΡΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1946 - 2003
Ο Αναστάσης Λουφαρδάκης καταγόταν από τα Παλαιά Ρούματα Κισάμου. Επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον κοντοχωριανό του- σημαντικό λαγουτιέρη - τον Στεφανή Λιονάκη. Καλό παίξιμο στο λαγούτο μα και καλός χορευτής. Συνεχιστής της μακραίωνης ρουματιανής παράδοσης, έπαιξε σε πολλά γλέντια, αν και δεν ήταν αυτό που λέμε σήμερα "επαγγελματίας". Συνεργάστηκε με τα κορυφαία βιολιά των Χανίων, με τον Χαραλάμπη Παπουτσάκη, τον Στρατή Γαλαθιανό, τον Μιχ.Κουνέλη, τον Φώτη Κατράκη, τον Σταύρο Καντηλιέρη κ.α. Και όλοι οι συνεργάτες του είχαν πάντα μια καλή κουβέντα να πουν για τον Αναστάση.
Δυστυχώς, η χρόνια ασθένεια τον κατέβαλε και έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή. Σίγουρα είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Όμως, ο γιος του, ο γνωστότατος βιολιστής Μιχάλης Λουφαρδάκης, συνεχίζει επάξια το ταλέντο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: