Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...... ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015


 ..................
.......








18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακράν το χειρότερο καρναβάλι. Λίγος κόσμος, λίγα άρματα και κακά. Ανοργανωσιά.Κακή μουσική και σε ήχο και σε επιλογές. Άργησαν να ξεκινήσουν. Τα άρματα πήγαιναν πολύ αργά και ο κόσμος ξενέρωνε. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα ηταν και να μαθεις να σεβεσαι το κοπο των ανθρωπων που το ετοιμασαν. Μπραβο στη Βικυ και στους 2 Μανωληδες. Και του χρονου να να ναι καλα να το ξανακανουν και να μην ακουν τους κακοπροαιρετους.

Ανώνυμος είπε...

Φανταζομαι το καλυτερο σου ηταν πριν 11 χρονια που δεν εγινε.... Ασε μας κουκλιτσα μου....
Δερουκακης Μανωλης (Ο ανοργανωσιας)

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουμε να κρίνουμε τα πάντα γύρω μας... Σκάστε ή Δράστε

Ανώνυμος είπε...

Αλλη φορα να πηγαινεις στο ρεθυμνο ή στη παλιοχωρα ή στη σουδα ή ακομα καλυτερα να αναλαβεις να το διοργανωσεις εσυ με την πελωρια φαντασια σου, με τις τρομερες γνωριμιες σου..Φερε και ενα φιλο σου εγγλεζο να μας κανει μαθηματα συνεπειας.Ελεος με αυτην την ματαιοδοξια σας..(καποιος που δεν ξενερωσε και ακουγε ωραια μουσικη)

Ανώνυμος είπε...

Καθυστέρησε μια ολόκληρη ώρα. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στον κόσμο.
Η μουσική ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !!
Δεν ακουγόταν καθόλου (αν υπήρχε) speaker.

Κύριε Δερουκάκη, η εκλεγμένη θέση σας, δεν σας επιτρέπει να εκφράζεστε με τέτοιες ειρωνείες.
Μαθήματα κάνετε δίπλα στον Αντι-Αποστόλη ???

Ναί, ήσασταν ανοργάνωτοι. Οπότε κοιτάξτε να μάθετε από τα λάθη σας.
Το καρναβάλι δεν σας ανήκει...


Α.Γ.

Christalla είπε...

Είστε και εσείς που δεν ευχαριστιέστε με τίποτα, αλλά είμαστε και εμείς που όπου πάμε περνάμε καλά και δε μας αρέσει η μίρλα!

1. Το καρναβάλι δεν ξεκίνησε 1 ώρα μετά...αν όμως καθίσατε στο τέρμα, σίγουρα για εσάς ξεκίνησε 1 ώρα μετά. Επίσης η έναρξη του καρναβαλιού δεν ήταν η παρέλαση αρμάτων αλλά τα χορευτικά.
(είχε καθυστέρηση αλλά σε λογικά πλαίσια, μιας που ο πολύς κόσμος ήρθε μετά τις 3, τώρα αν εσείς είστε Εγγλέζοι στα ραντεβού σας, να το κοιτάξετε)

2. Η μουσική, τουλάχιστον εκεί που καθίσαμε εμείς ακουγόταν πολύ καλά και η επιλογή των τραγουδιών μας άρεσε τόσο πολύ, που χορεύαμε και εμείς ενώ περνούσαν τα άρματα.

3. Εσείς που δε μείνατε ευχαριστημένοι, μπορείτε να προτείνετε ιδέες για επόμενα καρναβάλια! Έτσι κι αλλιώς οι συναντήσεις με τους διοργανωτές είναι ανοιχτές για τη συγκεκριμένη εκδήλωση!

4. Λίγος κόσμος; Λίγα άρματα και κακά;
Εν μέσω οικονομικής κρίσης,μάλλον λογικό είναι η προσέλευση του κόσμου να μην είναι όπως προηγούμενες χρονιές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο μουντός καιρός.
Όσο για τα άρματα, αν θέλετε περισσότερα, μαζέψτε λεφτά και δώστε τα απλόχερα για να φτιαχτούν κι άλλα άρματα αλλά και για να συμμετέχουν περισσότεροι καρναβαλιστές!

ορισμένοι μου φαίνεται δεν ξέρετε σε τι εποχή ζείτε..

Αντί να λέμε και ευχαριστώ που είδαμε καρναβάλι ΚΑΙ φέτος και διασκεδάσαμε με τα παιδιά μας ΤΖΑΜΠΑ, κοιτάμε πως να δυσφημίσουμε την προσπάθεια που έκαναν όσοι ασχολήθηκαν.

Εμείς πάντως, με 2 ΜΙΚΡΑ παιδιά, περάσαμε πολύ όμορφα... σίγουρα παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του κάθενος.. ο μουρτζούφλης, όπου κι αν πάει, κακά θα περάσει!

Τέλος, όσες χρονιές πηγαίναμε πολύ νωρίτερα για να πιούμε καφέ πριν, για να φάμε ή για να βρούμε πάρκινγκ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ βαριόμασταν να περιμένουμε... δεν έφταιγε η διοργάνωση όμως, αλλά εμείς που πηγαίναμε ένα δίωρο νωρίτερα και η μικρή καθυστέρηση έναρξης μας φαινόταν αιώνας!

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω ανώνυμε φίλε μου (Συγνώμη και για τον ενικό αλλά με τόση κουβέντα θα γίνουμε κολλητοί), αλλά θα το κάνω γιατί πάνω στον παραλογισμό σου έχεις δίκιο σε ενα πράγμα. Ο παρουσιαστής (και όχι speaker μιας και δεν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας - μάλλον απο εκεί τα ξέρεις- ) δεν ακουγόταν σε όλη την διαδρομή παρά μόνο μπροστά στην σκηνή γιατί στο υπόλοιπο κομμάτι δεν έχει νόημα. Όταν ακούγετε σε όλη την διαδρομή το μόνο που κάνει είναι να χαμηλώνει την μουσική, να ρίζνει το κέφι, και να ακούγονται άσχετα πράγματα μιας και αυτά που περιγράφει είναι αυτά που βλέπει μπροστά του. Δεν ήταν λοιπόν παράλειψη όπως θα ήθελες. Για την μουσική που ήταν απαράδεκτη θα ενημερώσω τον Γαρυφαλη να έρθει σπίτι σου να του κάνεις σεμινάρια Djing, εκτός αν είσαι fan του ρεμπέτικου... Και για να περάσω και στην ειρωνεία Κύριε Α.Γ., η εκλεγμένη θέση μου δεν μου επιτρέπει να εκφραστώ όπως θέλω για κάποιους σαν εσένα που το μόνο που ψάχνουν είναι αφορμή για να κατηγορήσουν τον γείτονα. Σας περιμένουμε στην συνάντηση που θα γίνει (σύντομα) για το 10ο καρναβάλι να μας πείτε τις ιδέες και τις προτάσεις σας ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Το καρναβάλι όχι απλά δεν μας ανήκει, αλλά θα έλεγα ανήκει στον κόσμο που το αγαπάει και το στηρίζει και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει καλοπροαίρετα σχόλια πάνω στην βελτίωσή του. Το δικό σου δεν ήταν ένα απο αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Δερουκάκη και οι άλλοι, μάλλον έχετε πρόβλημα στοιχειώδους αντιλλήψεως της κριτικής. Είδες πουθενά να βρίζω ή να ειρωνεύομαι την προσπάθεια; Πας καλά; Φυσικά και αξίζουν μπράβο σε όσους συμμετείχαν. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει όμως ότι δεν θα ασκούμε κριτική στα άσχημα.Εκτός κι αν δεν πρέπει να μιλάμε αλλά να βαφτίζουμε καλό το μέτριο.

Ανώνυμος είπε...

Χωρις να θελω να υποστηριξω τον Δερουκακη, μαθηματα διπλα στον -αντι- εκαναν μονο οι προηγουμενοι..Μαθηματα παιρνουμε μονο απο αξιους και παραδειγματα προς μιμηση..Αν δεν σ'αρεσει(Σε εσενα αναφερομαι Α.Γ και στους φιλους ανωνυμους) το καρναβαλι να καθεσαι στο σπιτι σου να περνας πιο καλα και να μην ψηφιζεις την παραταξη του Δερουκακη.Και αφου θελετε περισσοτερους καρναβαλιστες αναρωτηθηκατε αν τα μαγαζια που τα οικονομανε εκεινη την ημερα δωσανε ενα σεβαστο ποσο για χορηγια για την εκδηλωση ουτως ωστε να μπορει να μειωθει το κοστος?Δεν πρεπει να ειμαστε μονο απο την Παρω..αλλα και απο την Δωσε..

Ουρσουλα

Ανώνυμος είπε...

Μιζεροι οι καστελιανοι ως συνηθως..Θετε και οργανωση και κοσμο και συνεπεια και πολλα αρματα...Τζαμπα φαι και ενα εγχρωο να σας κανει αερα θετε ?Υπαρχει και το Ριο ξερετε..Εκει οι Βραζιλιανες προσφερουν και αλλες υπηρεσιες..Μια χαρα τα καταθεραν οι υπευθυνοι της διοργανωσης..Και να εκφραζεστε οπως γουσταρετε..Μπραβο σας..Και πολυ καλος και ο Γεωργιλακης στην παρουσιαση..Ειχε ετοιμη την ατακα και εκανε ωραια πλακα..

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μας απαγορεύετε να πούμε την κριτική μας ?
Αν τα λέγαμε όλα καλά, δεν θα είσασταν επιθετικοί.
Δεν έχετε μάθει να ακούτε τις διαφορετικές απόψεις.
Ζείτε στον μικρόκοσμό σας.
Το καρναβάλι ήταν το χειρότερο των τελευταίων χρόνων. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν θα μου απαγορεύσει κανέις να την πώ. Δεν ζούμε στη χούντα..
Α.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Α.Γ. αφου θες να κανεις κριτικη τοτε πρεπει να ακολουθησεις τα παρακατω βηματα πρωτα
Βημα1)Γραφω ονοματεπωνυμο και οχι αρχικα.
Βημα2)Βουταω την γλωσσα μου(στην περιπτωση σου τα δακτυλα των χεριων σου μιας και χρησιμοποιεις το ιντερνετ και την δυναμη της ανωνυμιας που σου παρεχει) στο μυαλο μου και σκεφτομαι ολες τις μεταβλητες και τις δυσκολιες για να γινει ενα καρναβαλι στην εποχη μας.
Βημα3)
Ξεκιναω να γραφω την κριτικη μου με σεβασμο στα προσωπα που βρισκονται πισω απο αυτη την προσπαθεια,στους εθελοντες και δεν προσβαλω ΚΑΝΕΝΑΝ.
Βημα4(και πιο σημαντικο)
Του χρονου βοηθαω για ενα καλυτερο καρναβαλι.

Και αφου δεν κριτικαρω προτιμω να κρατησω την ανωνυμια μου.

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Για να κλείσουμε το θέμα θα πω ένα πράγμα μόνο. Για όσους και όσες ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του Κισαμίτικου καρναβαλιού, και χαίρομαι που είναι μάλλον πολλοί, σας περιμένουμε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στον Δήμο να ακούσουμε τις παρατηρήσεις σας και τις προτάσεις για βελτίωση, και να συζητήσουμε από κοντά και επώνυμα ότι θέλετε. Καλή συνέχεια σε όλους.

ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ BLOG
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ (ΟΜΑΔΕΣ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ) ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ,ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ,
ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΟΣΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

(ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ….)

Christalla είπε...

Μετά την εξήγηση που έδωσε ο Δερουκάκης για τον εκφωνητή, speaker, όπως θέλετε πείτε τον... πάμε στη μουσική... πως αγαπητοί μου θα καταφέρεi ένας DJ να καλύψει γούστα τόσων ανθρώπων?

Αυτά νομίζω έχουν να κάνουν με την διοργάνωση και που βλέπω ότι δε σας αρέσουν!

Όσο για τον Εκφωνητή, speaker, πάλι πείτε τον όπως θέλετε, ήταν άψογος! Με πολύ ωραίο λόγο και έξυπνες ατάκες!

Πάμε τώρα στους καρναβαλιστές και στα άρματα... είναι ντροπή να χρεώνεται και αυτό στη διοργάνωση, που ουδεμία σχέση έχει!

Εσείς οι καλοί σαμαρείτες που σχολιάσατε με κακεντρέχεια (με καλή πρόθεση, κατά τη δική σας κρίση), έχετε ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν ή μόνο να κρίνετε ξέρετε;;;

Το πόσα άρματα θα ήταν στο καρναβάλι, το ξέρουμε μέρες τώρα που κυκλοφορούν αναρτήσεις στο ίντερνετ και σε φυλλάδια (για το φυλλάδιο δεν είμαι σίγουρη, σε αναρτήσεις σίγουρα εγιναν γνωστά τα άρματα)

Τέλος, σίγουρα είστε πολύ λιγότεροι οι δυσαρεστημένοι, από τους ευχαριστημένους... να το κοιτάξετε το πρόβλημά σας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

Συμμετείχα στο φετινό καρναβάλι σαν μέλος πληρώματος μιας ομάδας και είμαι περήφανος γι΄αυτό.
Κριτική γίνεται και θα γίνεται πάντα , σκοπός είναι να είναι επώνυμη , καλοπροαίρετη και συνάμα να συνοδεύετε με προτάσεις.
Σίγουρα μετά απο κάθε εκδήλωση γίνεται και ο απολογισμός της και μετέπειτα εκφράζονται επίσημα πιά τα αποτελέσματα .
Δεν θα αναλωθώ σε λεπτομέρειες της εκδήλωσής , αυτό είναι αντικείμενο της καρναβαλικής επιτροπής .
Η ουσία είναι ότι όλοι ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσουμε αυτόν τον θεσμό ΟΡΘΙΟ .
Ολοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο εκάστοτε ΘΕΣΜΟΣ, σε μια περιοχή όπως η δική μας που πραγματικά χρειάζεται ΘΕΣΜΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Επιβάλετε λοιπόν ΔΟΥΛΕΙΑ απο όλους μας , με προτάσεις , όρεξη και υπευθυνότητα.

Χρήστος Μαρούγκας είπε...

Όλοι εσείς οι ανώνυμοι που κράζετε τα πάντα ελάτε την Παρασκευή στις 19:00 να πείτε τις απόψεις σας..Άντε επαναστάτες του πληκτρολογίου και του καναπέ...