Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


Κυκλοφόρησε ο πρώτος οδηγός του εκθεσιακού χώρου από την Ένωση Προβολής του έργου του πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκη, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για τα εκθέματα του Μουσείου.  
Ο Εκθετήριος χώρος όπως είναι γνωστό, ευρίσκεται στο χώρο του παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων, που παραχωρήθηκε από τον νυν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης προβολής του έργου του από Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, που υπογράφει ο αντιπρόεδρος της, Παντελής Κατάκης, σημειώνεται ότι «όσα περισσότερα εκθέματα υπάρξουν τόσο περισσότερο φωτίζεται η πολυσχιδής και πολύπλευρη προσωπικότητα και το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη διαχρονικά. Γι’ αυτό το λόγο επαναλαμβάνουμε την παράκλησή μας στους φίλους και συνεπαρχιώτες, όπου και ..........
..... να βρίσκονται, ότι θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να μας παραδώσουν ό,τι σχετικό με τη ζωή και το έργο του Γέροντα Ειρηναίου βρίσκεται στα χέρια τους (υπάρχει βιβλίο παραδόσεως υλικού στο χώρο του Μουσείου) και μπορεί να θυμίζει στις παρούσες αλλά και στις επόμενες γενιές το έργο και τις δραστηριότητες ενός ταπεινού και φωτισμένου Ιεράρχη.
Η πορεία του μεγάλου Ειρηναίου είναι γνωστή και πρέπει να δημοσιοποιείται και να προβάλλεται, γιατί διδάσκει, παραδειγματίζει και καθοδηγεί. Είναι ένας φωτεινός φάρος σε κάθε κρίση και δυσκολία που βιώνουμε.
Το εμπνευσμένο κήρυγμα του, η τέλεση αγαθών έργων για το καλό των ανθρώπων αποδείχτηκαν άξια του ονόματος του. Άξιος δάσκαλος, πολυγραφότατος συγγραφέας, του οποίου τα έργα σύντομα ελπίζομε να επανεκδώσομε.
Στην αρχή θα κυκλοφορήσουν δύο βιβλία του, προκειμένου να δίνονται δωρεάν σε παιδιά που θα επισκέπτονται το Μουσείο, ώστε να μάθουν και να παραδειγματιστούν από το παράδειγμα και τη συμπεριφορά του μεγάλου Ειρηναίου.
Πολλές ευχαριστίες στον άξιο Επίσκοπο μας που είναι πάντα δίπλα μας κι έχει δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο περιβάλλοντα χώρο, εξωτερικά του Μουσείου, για μικρούς και μεγάλους. Πέρα όμως από τις ευχαριστίες ο καθένας μας πρέπει να σταθεί δίπλα του ως συμπαραστάτης και αρωγός στις προσπάθειές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: