Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

Από μια Ιταλική σελίδα.....
Le gole di Topòlia, sulla sinistra della fotografia si nota lo stretto traforo che è punto di passaggio obbligato per raggiungere Elafonissi provenendo da Kìssamos-Topòlia.
Il transito è possibile solo in senso unico alternato ed è regolato da semafori ai due ingressi del tunnel, questo in estate crea facilmente lunghe code veicolari che possono rasentare l'ora di attesa.
και η μετάφραση......
Το φαράγγι των Τοπολίων, στα αριστερά της φωτογραφίας μπορείτε να δείτε το στενό τούνελ που είναι υποχρεωτικό σημείο διέλευσης για να φτάσετε στο Ελαφονήσι προερχόμενοι από τον Κίσαμο-Τοπόλια.
Η διάβαση είναι δυνατή μόνο προς μία κατεύθυνση κάθε φορά και ελέγχεται από φανάρια στις δύο εισόδους της σήραγγας. Για το λόγο αυτό δημιουργούνται εύκολα μεγάλες ουρές, το καλοκαίρι μπορεί να φέρει έως και μία ώρα αναμονής.

Μάλλον αυτό διάβασαν και πάνε να το φτιάξουν..... η αναμονή τους πείραξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: