Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ

Tεράστιο θέμα δημιουργήθηκε σήμερα στην "όμορφη" πόλη μας με τους πλανόδιους πωλητές....Δεν μας έφταναν που γέμισαν τον κόσμο με μαχαιράκια, σαρακάκια, ξυλοκοπτικά εργαλεία, έχουμε τώρα και τους "με άδεια" Ηρακλειώτες που εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια μας, μας ανοίγουν παραμάγαζα σε κάθε διασταύρωση, πουλώντας φρούτα, λαχανικά ως και κομπόστες.
Δεν ξέρω αν ο εμπορικός σύλλογος πρέπει να κάνει καθημερινά τον αστυνόμο, μιας και είναι γνωστό ότι είναι ο μοναδικός αποδέκτης παραπόνων, αλλά είναι αδιανόητο να έχουμε δημοτική αστυνομία και να μην ξέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητες της.... και όταν λέω ότι δεν ξέρει το εννοώ!!!!
Θέλουμε να κινήσουμε την υποτονική αγορά, θέλουμε να δώσουμε λίγη ώθηση στους ταλαίπωρους εμπόρους, θέλουμε την δούμε ανάπτυξη, θέλουμε να βοηθήσουμε τα ντόπια μαγαζιά... όταν όμως βρίσκεις αντισκάρι ακόμα και από την ίδια την δημοτική αρχή, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
Ας καταλάβουν λοιπόν ότι τα μαγαζιά είναι ότι μας απόμεινε για να λεγόμαστε πόλη..αν θέλουν λοιπόν να τα δουν να υπάρχουν, να συνεχίζουν να ανοίγουν τις πόρτες τους καθημερινά, θα πρέπει να τα προστατεύσουμε, πάση θυσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό όταν είσαι σε θέση διοίκησης να μην γνωρίζεις πώς να ελέγξεις έναν πλανόδιο πωλητή , που καταφέρνει από την δευτέρα στης 10,00πμμεχρι την τρίτη 13,00μμ να στέκετε στην είσοδο του καστελιού να πουλήσει πατάτες χωρίς την απαιτουμένη άδεια ,να πηγαίνει ο αντιδήμαρχος και να λέει « εμένα δεν με νοιάζει , ο εμπορικός σύλλογος φωνάζει ¨»
« ο άνθρωπος έχει άδεια ¨» . Ευχαριστούμε που σκέπτεστε τον τόπο που διοικηταί (κύριε) αντιδήμαρχε .