Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΕΙ


Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση δύο Χανιώτες βουλευτές έχουν - ταυτόχρονα - θέση στην κυβέρνηση και κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους από τις ξινίλες στο στομάχι τους.
Ξαφνικά κάποιοι ανησυχούν από το καταχθόνιο σχέδιο του Μανούσου να υφαρπάξει τα νερά της Κρήτης (θα τα πάει στα Σφακιά ;).
Ποια νερά ; Αυτά (τα λίγα) - που σήμερα ανήκουν κατά 100% στο Δημόσιο ή αυτά (τα πολλά) που διαχειρίζεται ο ΟΑΔΥΚ και κάποιοι (ίσως οι ίδιοι) θέλουν να διαχειρίζονται ενιαία σε όλο το νησί από Υπηρεσία που βρίσκεται στο Ηράκλειο ;
Κάποιοι (αυτοδιοικητικοί) λένε πως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, πρέπει να διοικείται όπως οι ΟΑΝΑΚ-ΟΑΔΥΚ. 
Μήπως για να έχει και αυτός το ίδιο οικονομικό κατάντημα ;
Μήπως – ειδικά οι αυτοδιοικητικοί – έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το ότι ο ΟΑΝΑΚ έφτασε στα πρόθυρα του .....
... λουκέτου και έπεται ο ΟΑΔΥΚ ; 
Άλλοι, τώρα, προβληματίζονται επειδή ο Κυριάκος θα διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ χωρίς να είναι οικονομολόγος.
Βέβαια δεν κάνουν τον κόπο να μας πούν εάν υπήρχαν ή υπάρχουν υπουργοί που είχαν ή έχουν επάγγελμα σχετικό με το υπουργείο τους.
Εκτός εάν κάνω λάθος και ο Κεφαλογιάννης (Ναυτιλίας) είναι καπετάνιος, ο Κεγκέρογλου (Εργασίας) είναι εργατολόγος, ο Αρναουτάκης (Οικονομίας) είναι οικονομολόγος, ο Στρατάκης (Μεταφορών) είναι συγκοινωνιολόγος.
Έτσι για να θυμηθούμε κάποιους βουλευτές της Κρήτης που είχαν αναλάβει θέσεις χωρίς να προβληματισθεί ουδείς.
Ναπολέων Σαραντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: