Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΘ΄ ΟΔΟΝ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ....


...... για τα παιδιά που τον χρειάζονται

Ξεκινάει το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου παροχής προληπτικής ιατρικής σε παιδιά 5 γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας (Κρήτη-Χανιά)
Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που φιλοδοξεί το 2013 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 18.000 παιδιών στην Ελλάδα.
Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση .....
...... σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.
Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.
Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τα τέλη του Δεκεμβρίου. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν 5 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, διανύοντας χιλιάδες  χιλιόμετρα με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 18.000 παιδιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: