Φαγητά και τηγανητά με ελαιόλαδο προτιμούν οι τουρίστες! Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (Σ.Ε.ΔΗ.Κ.) που άνοιξε τον δρόμο για την ίδρυση Δικτύων Επιχειρήσεων Εστίασης σε Κρήτη και Κύπρο με αποκλειστική χρήση ελαιολάδου.
Στα δίκτυα αυτά θα συμμετέχουν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία), αλλά και επιχειρήσεις εμπορίας ελαιολάδου και ελαιοεδεσμάτων.
Ο Σ.Ε.ΔΗ.Κ. ανακοίνωσε χθες ότι διεξήγαγε έρευνες με ερωτηματολόγια μεταξύ 2.000 περίπου ξένων και Ελλήνων τουριστών της Κρήτης. Από τις απαντήσεις διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους (80 - 90%), ενώ δεν έχει πλήρη γνώση της κρητικής ή και μεσογειακής διατροφής, γνωρίζει πολύ καλά την υγιεινή και γευστική αξία των φαγητών που παρασκευάζονται με ελαιόλαδο. Όλοι δε σχεδόν οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι προτίθενται να πληρώσουν 0,5 - 1 ευρώ επί πλέον ανά μερίδα φαγητών και τηγανητών που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου