Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΛΕΝΕ ΟΧΙ......

Και όμως ο αγώνας που ξεκίνησε μοναχικός άτυχος και φαινόταν αδύνατον να κερδηθεί, αποδίδει καρπούς...δεν ξέρω αν είναι νωρίς για πανηγύρια και χαρές, δεν ξέρω αν η επιτυχία μπορεί να χρεωθεί σ΄έναν, όμως στο τελικό κείμενο τς εισήγησης για την αναθεώρηση του περιφερειακού χωροταξικού της Κρήτης, προτάθηκε ρητά και εγκρίθηκε το εξής: Η Περιφέρεια Κρήτης λέει όχι στην χωροθέτηση και λειτουργία γυψορυχείων στην περιοχή Στόμιο της Κισάμου!! 
Σίγουρα ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα άμα αναλογιστούμε τι στραβοπαλάμιδα φάγαμε ως και σήμερα. Σ΄αυτήν την αλλαγή πλεύσης της περιφέρειας μεγάλο μερίδιο επιτυχίας έχουν όλοι που προσπάθησαν να πείσουν για τα αυτονόητα, αλλά και τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο έπαιξε για άλλη μια φορά, η επιμονή και υπομονή του Κωστή Κουκουράκη και του Παναγιώτη Σημανδηράκη και άλλων περιφερειακών συμβούλων.!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς και όλοι αυτοί μπορεί να μην το πιστεύατε!!!!
Εμείς , δηλαδή ο Κούκουρας και η ομάδα του το πιστεύαμε , τον πιστεύαμε , και για αυτό είχαμε , είχε , την δύναμη να το παλεύει , παλεύουμε!!!!
Συγχαρητήρια στον Κουκουράκη Κωστή που αποδεικνύει κάθε στιγμή και κάθε μέρα πόσο μπροστά είναι από όλους του άλλους.
Βέβαια συγχαρητήρια ανήκουν και σε όλους αυτούς που χωρίς παρωπίδες είδαν ποιο είναι το συμφέρον του Δήμου μας και πάλεψαν για αυτό.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Όταν πρόκειται για το καλό της περιοχής δεν υπάρχουν εσείς και εμείς... είμαστε όλοι μαζί!!

Ανώνυμος είπε...

μόνο που ορισμένοι για τα μικροσυμφεροντα τους το ξεχνούν.