Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ;


Αισιόδοξος αλλά και αποφασισμένος για συγκρούσεις, αναφορικά με τα έργα που θα ενταχθούν αλλά και αυτά που θ’ απενταχθούν, εμφανίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην τεχνική συνάντηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για την πορεία υλοποίησης των έργων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007- 2013.
Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης  στοχεύει, τα έργα που θα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ μέχρι το τέλος του χρόνου, να φτάνουν τα 500.

Στη ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης- ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για την επάρκεια και τη δουλειά τους- ζήτησε την ενεργοποίηση όλων των φορέων που καλούνται ή θα  κληθούν να διαχειριστούν έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα και τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται και θα σταθεί αρωγός στους φορείς και στους δήμους που δεν έχουν τη διαχειριστική επάρκεια.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας αποφασιστικής συνδρομής, όπως είναι η υπογραφή της σύμβασης τη Δευτέρα για τα δίκτυα του Κισσάμου ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: