Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ

Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά, θα περικυκλώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες-όσες απέμειναν- μετά θα περικυκλώσουν και τον εαυτό τους, σαν ύστατη προσπάθεια ώστε να μην σβήσουμε από τον χάρτη.... δεν αντιλέγω ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν εντύπωση...όμως η ουσία είναι το αποτέλεσμα και δεν βλέπω φως -δυστυχώς- στον ορίζοντα.
Φυσικά αργήσαμε.... εδώ ο κόσμος τόχε τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.... κι απότομα μας πείραξε και ξυπνήσαμε; Δεν λέω ίσως....αλλά μάλλον μας πάτησαν τον κάλο, όταν μαθεύτηκε οτι η ΔΟΥ φεύγει ....αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω..... ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΤΕΛΩΝΕΙΟ-ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΑΘΜΙΑΣ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΙΚΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΑΓΡΟΝΟΜΙΟΥ μας άφησαν χρόνους....και συγκίνηση δεν είδα ..οπότε ο κάλος μάλλον φταίει.
Αλήθεια γιατί δεν παραιτήστε -μάλιστα έγινε και επίσημα αυτή η πρόταση- που έτσι θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου με παραιτήσεις σ΄όλη την Ελλάδα; Μήπως δεν την πολυβλέπεται να περπατεί η πρόταση σας, και σκεφτήκατε .... ας έχουμε και τον γάιδαρο δεμένο;
Τέλος πάντων αν νομίσει κανείς οτι θα ξαναγυρίσουν ή δεν θα φύγουν και τα υπόλοιπα ..να σηκώσει το χέρι του...
-Τι; Κανείς.....

1 σχόλιο:

Χριστίνα Κ. είπε...

ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΥΨΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!!ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. Π.Α ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ