Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ"...

.....για να σωθεί το πολιτικό σύστημα!

Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Συναγερμό σήμανε στα κομματικά επιτελεία η εμπλοκή ονομάτων πολιτικών σε περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού, που ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ, με το σκηνικό να θυμίζει πλέον την επιχείρηση «καθαρά χέρια», που διέλυσε προ ετών το πολιτικό σύστημα της γειτονικής Ιταλίας. 
Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται τις τελευταίες μέρες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης που προσπαθούν να διαπιστώσουν την έκταση του θέματος. Οι τρεις αρχηγοί έχουν συμφωνήσει πως «αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και αν δεν βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα ψάρια, δε στέκεται το πολιτικό σύστημα». Ακολούθησαν η εντολή του πρωθυπουργού να σταλούν οι φάκελοι με τους πολιτικούς στη δικαιοσύνη και η διαρροή κύκλων της Ιπποκράτους ότι «όλα θα πρέπει να έρθουν στο φως».
Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί κανείς να πει, ότι όλα αυτά έχουν ειπωθεί ξανά. Με τη Χρυσή Αυγή όμως να κινείται απειλητικά έναντι του πολιτικού συστήματος και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση,  η απόδοση δικαιοσύνης είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την επιβίωσή τους. «Η παραμικρή αίσθηση συγκάλυψης να δημιουργηθεί, η κυβέρνηση θα πέσει» συμφωνούν στελέχη και από τα τρία κομματικά επιτελεία.
Στο περιβάλλον Βενιζέλου δηλώνουν ότι «όσο μεγάλα και αν είναι τα ονόματα των εμπλεκομένων, πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα». Για να έχουν και οι θιγόμενοι την ευκαιρία να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Όπως έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος την Κυριακή επικοινώνησε με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δίνοντάς τους διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλογίζονται.
Κατανοητό γιατί δεν δίνονται ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των 32 πολιτικών (υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς κλπ) που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, διότι θα πρέπει πρώτα να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία και όχι απλώς ενδείξεις. Ελπίζουμε απλώς να μην υπάρξουν συγκαλύψεις και να βγουν πραγματικά «όλα στο φως»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: