Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ

Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαίας Φαλάσαρνας – Νίκος Κακαουνάκης, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες και τις τοπικές δυσκολίες που συνάντησε στα πρώτα βήματα του κατάφερε και αναγνωρίστηκε από την Ε.Ε σαν ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός. Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και τιμή για τον τόπο, κι αυτό οφείλετε κατά πολύ στην αρχαιολόγο και πρόεδρο του συλλόγου, κα Ελπίδα Χατζηδάκη.
Ο σύλλογος που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011, έχει σκοπό....
Την ανάδειξη, προστασία και διάσωση των αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Φαλάσαρνας, 
Την αναστήλωση των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου, ο καθαρισμός και η περίφραξη αυτού 
Την προβολή και προώθηση του χώρου, ώστε να συμβάλλει  στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής 
Την δημιουργία συνεδριακού χώρου για την διάδοση των επιστημονικών γνώσεων και ερευνών σε συνεργασία και με άλλους φορείς και 
 Και τέλος την διενέργεια ανασκαφών και όλα τα ως άνω ΠΑΝΤΑ με την τήρηση των κείμενων διατάξεων και υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων ή οποιαδήποτε άλλης αρμόδιας υπηρεσίας .
Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είναι εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: