Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....

Είναι ατέλειωτες οι ανθελληνικές σειρές όπως «Kirik Kanatlar», ή τα «Σπασμένα Φτερά». Εδώ έχουμε και την τουρκική εκδοχή της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας προς δόξα και τιμή της κας Ρεπούση. Η σκηνή από την προκυμαία από όπου θα αναχωρήσουν οι Έλληνες πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή: ο τουρκικός στρατός, όχι μονό συνοδεύει και κουβαλά με μεγάλη ευγένεια τα υπάρχοντα των προσφύγων, μην τυχόν και κουραστούν, αλλά έχει στήσει και ένα μεγάλο πάγκο στην προκυμαία, όπου τους προσφέρει τρόφιμα, ποτά και ό,τι άλλο που θα τους κάνει ευχάριστο το ταξίδι της προσφυγιάς. Μάλιστα κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες κλαίνε γιατί θα χάσουν τον φίλο τους, κάποιο Νίκο και κάποιο Κώστα. Ένας λοχαγός είναι απαρηγόρητος για κάποια Μαρία, που τον χαιρετά με εμφανή την στενοχώρια γιατί φεύγει στην προσφυγιά. Σε λίγο τα πλοία που θα τους παραλάβουν φτάνουν και αφού οι Τούρκοι φαντάροι φορτώσουν τα υπάρχοντα τους, τότε βγάζουν τα μαντήλια. Από την μια ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ που κλαίει απαρηγόρητος γιατί φεύγουν οι Ρωμιοί πρόσφυγες και από την άλλη οι Ρωμιοί κλαίνε και αυτοί καθώς ανεμίζουν τα μαντήλια του αποχαιρετισμού. Κάπως έτσι έγινε η Μικρασιατική καταστροφή κι η άρχισε η μεγάλη ελληνική προσφυγιά κατά το περίφημο αυτό τουρκικό σήριαλ.
Αγγελάκης Αντ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απαιτουμε συλλογικο δικαιωμα στην προπαγανδα για καθε κυβερνηση καθε χωρας! γιατι να λεμε εμεις για το μεγα αλεξανδρο οπως θελουμε και να μη λενε αυτοι για τη σμυρνη οπως θελουν? ολα κι ολα!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

σε παρακαλώ γράψε μια φορά το ονομα σου για να δούμε ποιος είσαι ..είναι η τελευταία φορά που γράφεις ανώνυμα κα. Ρεπούση!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι να πω ονομα επωνυμο και αφμ να με πλακωσει κανενας καστελιανος χρυσαυγιτης. περιεργες οι εποχες! καλα θα σου πω.ειμαι κριος με ωροσκοπο στον καρκινο. εσυ?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

σοβαρά έτσι λέτε την γνώμη σας πίσω από το φερετζέ και μετά μιλάτε .... οχι κύριε ή κυρία μου... καλύτερα δαρμένος παρα χεστόκολος

Ανώνυμος είπε...

*χεστόκωλος

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ο κώλος είναι ο ίδιος όπως και να τον γράψεις....