Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΜΟΣ 2971/2001

ΜΠΑΛΟΣ

Σύμφωνα το νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 285Α) ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους, ο κύριος δε προορισμός τους είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές. Σε περιοχές που είναι ήδη χαρακτηρισµένες ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η άδεια και ο έλεγχος πάσης φύσεως εργασίας (οικοδοµή,  τεχνικά έργα κ.λπ.)  εντός της καθορισµένης ζώνης αιγιαλού και παραλίας γίνεται από τις κατά τόπους αρµόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για περιοχές της αρµοδιότητάς του.
Άρθρο 13
Παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας
 1.  Απλή χρήση του αιγιαλού και της παραλίας είναι κάθε χρήση,  εφόσον από αυτή δεν παραβιάζεται ο προορισµός τους ως κοινόχρηστων πραγµάτων* και δεν επέρχεται αλλοίωσηστη φυσική µορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους. 
ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

2. Η παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας γίνεται µε απόφαση του Υπουργού Οικονοµίας και Οικονοµικών έναντι ανταλλάγµατος,  κατά τις διατάξεις για την εκµίσθωση δηµόσιων κτηµάτων. Σε ό,τι αφορά αιγιαλό και παραλία που περιβάλλει ή εντός του οποίου βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι, µνηµεία και ιστορικοί τόποι, απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρηση της απλής χρήσης του αποτελεί η σύµφωνη γνώµη του Υπουργού Πολιτισµού.  Σε Ο.Τ.Α., φορείς διοίκησης και εκµετάλλευσης Λιµένων, οργανισµούς κοινής ωφέλειας και Ν.Π.∆.∆. η παραχώρηση δύναται να γίνει και απευθείας µε ή χωρίς αντάλλαγµα. Σε ιδιωτικό φορέα διαχείρισης η παραχώρηση γίνεται πάντοτε µε αντάλλαγµα.
Άρθρο 15 
Γενικές ρυθµίσεις για τις παραχωρήσεις
1. Οι παραχωρήσεις αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης υπόκεινται πάντοτε σε µονοµερή ανάκληση από το ∆ηµόσιο για λόγους δηµόσιου συµφέροντος,  εθνικής άµυνας,  συγκοινωνιακούς,  δηµόσιας τάξης και ασφάλειας ή δηµόσιας υγείας και προστασίας του
φυσικού περιβάλλοντος. 
 *Από το κατοχυρούμενο στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος ως και στο άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα δικαίωμα στην προσωπικότητα απορρέει δικαίωμα του ατόμου προς χρήση του αιγιαλού και της παραλίας ως κοινοχρήστων πραγμάτων.
Απλά τα πράγματα τι κι αν λες οτι αγαπάς τον τόπο σου αν δεν ξέρεις να τον σέβεσαι. Τι κι αν φωνάζεις και οδύρεσαι όταν αυτοσκοπός σου είναι η είσπραξη ......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα ....πια......απλά θέλω να πω ότι αυτοί που προσπάθησαν με βία να μου κλείσουν το στόμα το μόνο που κατάφεραν είναι να μου καταστρέψουν το δεξιό μου χέρι...αλλά ΟΧΙ να μου κλείσουν τα μάτια μου.