Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ


Εντάλματα σύλληψης για τον 101 ετών, τέως Μητροπολίτη Κισσάμου Ειρηναίο Γαλανάκη αλλά και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη εξέδωσαν πριν από λίγες ημέρες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς.
 Τα εντάλματα σύλληψης, τα οποία έφτασαν στην Ασφάλεια Χανίων και την Ασφάλεια Ρεθύμνου αντίστοιχα, αφορούν σε χρέη της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ, της οποίας πρόεδρος ήταν στο παρελθόν ο 101 ετών τέως Μητροπολίτης Ειρηναίος και νυν πρόεδρος είναι ο κ. Βαρδινογιάννης.
 Το ένταλμα που αφορά στον γέροντα Ειρηναίο εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας του δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να εκτελεστεί.
 Όπως διαπιστώθηκε, όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή, οι συγκεκριμένες οφειλές προς το δημόσιο είχαν αποπληρωθεί πριν από την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.
 Ωστόσο το τέρας της γραφειοκρατίας φαίνεται πως έκανε το θαύμα του με συνέπεια να τελούν σε καθεστώς... δίωξης οι δύο άνδρες.
 Η υπόθεση  προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Βαρδινογιάννη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πρόθεση να προσφύγει σε ένδικα μέσα κατά του δημοσίου, "για την παθογένεια και την διαπόμπευση που συνιστά η δικαστική πράξη που οδήγησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: