Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ


ΧΟΡΕΥΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Γεννήθηκε το 1972 στα Χορευτιανά Κισσάμου του νομού Χανίων. Τον πατέρα του τον λένε Στέφανο και τη μητέρα του Αναστασία. Από πολύ μικρός είχε κλίση προς τη μουσική καθότι στην οικογένεια του υπήρχαν πολλοί μουσικοί, όπως ο Νικόλαος Χάρχαλης, ο οποίος ήταν της γιαγιάς του πατέρα του αδερφός.
Σε ηλικία 12 χρονών πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο βιολί από τον Μιχάλη Κουνέλη, όπου για έναν χρόνο πήγαινε στη σχολή του. Σημαντικό ρόλο στη μουσική του παιδεία έχει παίξει ο Κώστας Παπαδάκης, ή «Ναύτης», ο οποίος του δίδαξε πέρα από τις μουσικές νότες και την ιστορία της Κρητικής μουσικής. Στα 13 του έπαιξε στο πρώτο του γλέντι. Από τότε μέχρι σήμερα έχει γυρίσει αρκετά μέρη της Ελλάδας, με πολύ συχνές εμφανίσεις στην Αθήνα. Επίσης έχει ταξιδέψει σε πολλές πολιτείες της Αμερικής.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά έγινε το 1998, με τίτλο "Παράξενα μηνύματα". Το 2004 επιμελήθηκε την τελευταία δουλειά του Κώστα Παπαδάκη, ή "Ναύτη", με τίτλο "Λίγο πριν το τέλος", στην οποία παίζει λαούτο και αρχές του 2005 κυκλοφόρησε μία ζωντανή ηχογράφηση, με τίτλο "Μια βραδιά στον Ομαλό".
Επίσης έχει συμμετοχή στη δισκογραφική δουλειά του Γιώργο Μανωλιούδη με τίτλο "Βόρεια του Νότου". Όνειρό του μία αξιοπρεπής πορεία στο χώρο της μουσικής ανάλογη με πορείες παλαιών μεγάλων καλλιτεχνών της Κρήτης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: