Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ...ΕΜΕΙΣ;


Ο βουλευτής Ηρακλείου ........ μετέφερε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, το αίτημα όλων των τοπικών φορέων Πύργου  Ηρακλείου για τη «την επαναξιολόγηση των κριτηρίων για τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Πύργου» στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης παρέδωσε στον Υπουργό τη γραπτή επιστολή, την οποία υπέγραψαν: ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πύργου, κ. Παράσχος Τσιμπούκας, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου, κ. Εμμανουήλ Καπετανάκης, εκπρόσωπος της Ενορίας Αγίας Ειρήνης Πύργου, π.  Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, οι εκπρόσωποι των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Πύργου, οι κ.κ. Κατερίνα Φιλιππάκη και Γεώργιος Παπαδάκης, αντιστοίχως, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ. Νικόλαος Γκοντές, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάκης και οι Διευθυντές Δημοτικού, Γυμνασίου, Νηπιαγωγείου, Βρεφικού Παιδικού Σταθμού Πύργου, οι κ.κ. Αντώνης Αντωνακάκης, Εμμανουήλ Σταυρακάκης, Κατερίνα Κυπριωτάκη, Σεβαστή Λασκαρέλια.
Πάγιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής είναι η ανάγκη «επαναξιολόγησης των κριτηρίων που αφορούν την κατάργηση ή μη του Ειρηνοδικείου του Πύργου, καθώς, και την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή με πολύ πρόσφατο και οδυνηρό περιστατικό που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την τοπική κοινωνία».
Ο Υπουργός, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, από τη μεριά του, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την ενημέρωση, σημείωσε ότι «πριν την τελική απόφαση θα ληφθούν σοβαρότατα υπόψη τα στοιχεία που κατέθεσαν τόσο κατά την πρόσφατη συνάντηση οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων όσο και στην Επιστολή που του παραδόθηκε. Θα αξιολογηθούν όλα», διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: