Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

33 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ


Μια μεγάλη και τελευταία ευκαιρία για «κάθαρση» του πολιτικού συστήματος, ώστε να πάει μπροστά η χώρα, είναι η παρέμβαση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, ο οποίος ζητά από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν αν υπάρχει λίστα με 33 πολιτικούς που εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό. Ο κ. Παντελής έδωσε εντολή στους συνάδέλφους του, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των 33 βουλευτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου. Σε περίπτωση που έτσι είναι, επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερεύνησαν περίπου 500 νυν και πρώην βουλευτές. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν διαφοροποιήσεις μεταξύ των ποσών που δηλώθηκαν και των εισοδημάτων τους σε 33 βουλευτές εν ενεργεία και πρώην.
Έτσι, τα όργανα του ΣΔΟΕ προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από όπου προέκυψε η λίστα των 33 υπόπτων βουλευτών.
Κι εδώ είναι το μεγάλο θέμα. Αν υπάρχει τέτοια λίστα τότε πρέπει να αποκαλυφθεί χωρίς φόβο και πάθος. Και αν υπάρχουν εμπεριστατωμένα στοιχεία να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Είναι χρυσή ευκαιρία να δείξουν οι πολιτικοί πυγμή και να υπηρετήσουν πραγματικά το λαό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπάρχει τέτοια λίστα και υπάρχουν πολύ καυτά ονόματα. Θα τολμήσουν οι μεγαλόσχημοι που αρέσκονται σε υποσχέσεις για κάθαρση του πολιτικού συστήματος να βάλουν επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο;
- 33 μόνο;


Δεν υπάρχουν σχόλια: