Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Ο Πρόεδρος του συνεδρίου Δρ. Ρ. Καραμάνος και ο Δ/ντής του Ινστιτούτου και μέλος της οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Κ.  Χαρτζουλάκης.
Στα Χανιά πραγματοποιείται το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάλυσης Εδάφους και Φυλλοδιαγνωστικής από 5-10 Ιουνίου και συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από 36 χώρες. Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει και να διαδώσει τις νέες μεθοδολογίες ανάλυσης εδάφους και φυτικών ιστών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συντελεστών παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος, να προάγει την έρευνα για την βελτίωση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και να επεκτείνει την χρήση των αναλύσεων εδάφους, νερού και φυτικών ιστών για την αριστοποίηση της χρήσης των αγροχημικών (λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, κλπ) και την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων.
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι σύνεδροι θα επισκεφθούν το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και στην συνέχεια θα επισκεφθούν μονάδες παραγωγής συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας ελιάς, αβοκάντο και εσπεριδοειδών στο Δήμο Πλατανιά και βιολογικής παραγωγής κηπευτικών στο Δήμο Κισάμου, ενώ κατά την παραμονή τους στην Κίσαμο θα επισκεφθούν και το Μουσείο Κισάμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: