Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από τους Εμπορικούς Συλλόγους Σούδας, Παλαιόχωρας, Πλατανιά, Κισάμου, και Χανίων, ο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Μαργαρώνη Ιωάννη, ενημέρωσε τα προεδρεία για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Κοινωφελή Εργασία″ του Υπουργείου Εργασίας για  και τις δράσεις που πρέπει να προτείνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι στους δήμους τους. Επίσης συζητήθηκαν θέματα σε τομείς ″Τουρισμός και Εμπόριο″, ″Άξονες Ανάπτυξης και Εμπόριο″, ″Συμμετοχή του εμπορίου στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013″ κλαδικές μελέτες και καταναλωτικές έρευνες σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και την διερεύνηση δημιουργίας καταστήματος STOCK OUTLET Εμπορικών Συλλόγων. Επίσης συζητήθηκε το προτεινόμενο  πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, παραεμπόριο κ.α. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι ενημέρωσαν για τις αξιόλογες δράσεις τους και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει. Στο τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για τα νέα φορολογικά μέτρα και την γενικότερη κατάσταση της αγοράς. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στον Εμπορικό Σύλλογο Πλατανιά.
Ειδικά το πρόγραμμα ″Κοινωφελή Εργασία″ ίσως είναι και το εργαλείο όχι μόνο για προσλήψεις στον δήμο μας αλλά και για να ξεβρομίσουμε. Για να δούμε αν ο δήμος μπορέσει να υλοποιήσει επιτέλους μια από τις πολλές ευκαιρίες που δίνουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα......;

Δεν υπάρχουν σχόλια: