Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!

Στην μικρή μας πόλη, το να σταματήσει ένα τουριστικό λεωφορείο με επισκέπτες και να τους αφήσει να περπατήσουν στα λιγοστά αξιοθέατα μας είναι πράγμα σπάνιο..ως αδύνατον. Ο οργανωμένος τουρισμός μας προσπερνά και το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά.
Όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν, μεμονωμένα και δίχως αντάλλαγμα, να προβάλλουν την περιοχή τους, με κάθε τρόπο. Ένας τέτοιος δημότης μας είναι και ο διευθυντής του Ινστιτούτου υποτροπικών και ελαίας ο Κωστας ο Χαρτζουλάκης. Γνωστός για την αγάπη του για την περιοχή την διαφημίζει καθημερινά στους πολλούς φίλους που φιλοξενεί κατά καιρούς στο Ινστιτούτο. Πριν κάμποσες μέρες φιλοξένησε 70 γνωστούς επιστήμονες σε παγκόσμιο συνέδριο που έγινε στα Χανιά. Μια από τις ημερήσιες εκδρομές, που προγραμμάτισε ήταν και η επίσκεψη των συνέδρων στο μικρό αλλά υπέροχο Μουσείο μας. Μάλιστα προετοίμασε το έδαφος για την επίσκεψη από την προηγουμένη ενημερώνοντας το Μουσείο για την επίσκεψη ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι ξεναγοί, αλλά και το έντυπο υλικό για τους επισκέπτες. Δυστυχώς οι σύνεδροι δεν πήγαν στο Μουσείο γιατί απλά τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να κατέβουν στην μικρή πλατεία μας και εγκλωβίστηκαν παραπάνω από 45 λεπτά περιμένοντας ένα ασυνείδητο οδηγό να πιει με την ησυχία του τον καφέ του σε παρακείμενη καφετέρια. Το αξιοσημείωτο βέβαια της υπόθεσης είναι οτι όταν έφτασε το περιπολικό, ο "δόκιμος" και μάλλον επικεφαλής της τάξης, ήθελε να συλλάβει όχι τον ασυνείδητο οδηγό, αλλά τον Κώστα που αγωνιούσε να περάσουν καλά οι φιλοξενούμενοι του, λέγοντα μάλιστα "Ποιος είναι αυτός που θα του υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει;".
Μετά βέβαια από αυτό το γεγονός 9 μόλις άτομα, μπήκαν στο Μουσείο μας οι υπόλοιποι έφυγαν όπως ήλθαν.....απογοητευμένοι!!
Με τις υγείες μας λοιπόν και σας παρακαλώ την δημοτική αστυνομία να την κρατάτε στην λεωφόρο, για να μας προσπερνούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι τουρίστες..να μην σταματούν καθόλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: