Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΗΘΙΚΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

ΙΝΚΑ 
Η Υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη, κάλεσε τον εμπορικό κόσμο για ΗΘΙΚΗ στις ΤΙΜΕΣ.
Ένα κάλεσμα για εισαγωγή της Ηθικής, στην σημερινή Ελλάδα πρέπει να εκπορεύεται από σημείο Ηθικής.
Εδώ πράγματι συμβαίνει και είναι γνωστό.
Το αν συμβαίνει το ίδιο και εκεί που απευθύνεται, θα προκύψει.
Μέχρι στιγμής, οι ‘‘φουρναραίοι’’ ανταποκρίθηκαν.
Υπάρχει και μια εντατική προσπάθεια, αθόρυβη αλλά πραγματική από την ΥΠΕΑ του ίδιου, Υπουργείου Οικονομίας, που την εποπτεύει προσωπικά η κα Κατσέλη, σε διαρκείς επισκέψεις, ελέγχους και πολλά άλλα που δεν έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, αλλά βρίσκονται στην κατεύθυνση του αποτελέσματος.
Οι καταναλωτές μας ρωτούν, γιατί δεν γίνεται έλεγχος στην αισχροκέρδεια.
Απαντούμε, διωκτική νομική ρύθμιση της αισχροκέρδειας δεν υπάρχει, είναι θέμα κοινωνικής Ηθικής του εμπορικού κόσμου. Την περιμένουμε λίγο ακόμα.
Αλλιώς, αυτό που θα κάμουμε με φωνές και με τραγούδια μέσα στην αγορά, είναι, ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΜΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. Και συνήθως πετυχαίνει, όπως και το δάκτυλο των Γερμανικών προϊόντων.
Ένα άλλο παράπονο, υπάρχει, για την ασυνέπεια και ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργείων, όπως αυτό του Δημοσίας Τάξεως, Προστασίας του Πολίτη, που δυστυχώς .....το σχολιάζει και πολύ καυστικά μάλιστα ο κ. Χάρυ Κλύν, αλλά και για το ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση περικοπής μισθών και συντάξεων σε αναλογική εφαρμογή και προς τα επιβαλλόμενα πρόστιμα της Τροχαίας.
Π.Χ. το πρόστιμο από την επιμελή Τροχαία Καλλιθέας σε ανά 5 αυτοκίνητα που σταματά στις Τζιτζιφιές είναι 300 € για ζώνη, δηλαδή 102.225 δραχμές κύριε Χρυσοχοϊδη και αν το πληρώσεις αμέσως είναι 180 € δηλαδή 51.112 δραχμές κύριε Χρυσοχοϊδη.
Την ίδια ώρα αν καλέσεις την Τροχαία Καλλιθέας στην περιοχή της λίγο μακρύτερα από τις Τζιτζιφιές, ούτε σε 4 ώρες δεν θα έρθει, αν επιμείνεις θα αναγκαστεί να έρθει, θα βεβαιώσει την καταγγελία σου, αλλά θα αναζητήσει και θα σου βεβαιώσει και δική σου παράβαση ως εκδίκηση για την επιμονή σου. Αν τα καταγγείλεις γραπτά στον διοικητή της με το ΙΝΚΑ θα συμψηφίσει τα έγγραφα για να τα αποσύρεις. Αυτά για την τακτική της Τροχαίας Καλλιθέας.
Στην πρόσφατη καταγγελία για το ύψος σε 300 € για ζώνη, ρώτησαν τον υπάλληλο καταγραφής της παράβασης αν ντρέπεται που ζητά ένα μηνιάτικο επειδή ο πολίτης πριν 10 μέτρα ξεκινώντας για να βάλει την ζώνει εν πορεία, έγινε παραβάτης. Ο αστυνομικός δεν απάντησε καθόλου. Ασφαλώς άλλοι τα ψήφισαν αλλά οι σημερινοί ήταν εκεί και απλά μόνο κοίταζαν η και δεν ήταν καθόλου εκεί, όπως συνηθίζεται, παρότι πάντα μισθοδοτείται η αντιπολίτευση.
Έτσι κι αλλιώς, λογικό είναι αφού έχει πέσει κατήφεια και στέρηση και απολύσεις, να λιγοστέψει το κυνηγητό των 102.225 δραχμών ανά παράβαση ζώνης στις Τζιτζιφιές με 15 χιλμ. ανά ώρα, η να αλλάξουν και ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΗΘΙΚΗ.
Η ποινή σε μια ηθική κοινωνία είναι και μόνο ο έλεγχος. Δεν πρέπει να είναι η στέρηση κεφαλαίου – περιουσίας, και μάλιστα ΤΩΡΑ.
Εμείς δεν μπορούμε να ενστερνιστούμε την διάχυτη άποψη ότι εκπορεύτηκε διαταγή για την εισπρακτική παραγωγή εσόδων, μαζί με την περικοπή μισθών και απασχόλησης, εναντίον όλων.
Η Ηθική δεν μπορεί να ζητιέται αποσπασματικά από ένα Υπουργό της αυτής Κυβέρνησης και οι άλλοι να κοιτάζουν από μακριά.
Εκτός που το κράτος δεν έχει συνέχειες παρά μόνο τα κόμματα, τουλάχιστον όσο το κόμμα είναι στην κυβέρνηση, να έχει μεταξύ του συνέχειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: