Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ξεκινάμε ένα ταξίδι σήμερα, μια διαδρομή στις μαγευτικές παραλίες της Κρήτης. Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι νομίζω ότι επιβάλετε ένα τέτοιο αφιέρωμα.. (θα έχει και συνέχεια...)
Φαλάσαρνα – Χανιά
Κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, μια βυθισμένη αρχαία πόλη, κυκλώπεια τείχη, ένας πέτρινος θρόνος με άγνωστη προέλευση και χρονολόγηση: η Κρήτη σε όλο το μεγαλείο της . Μια ώρα περίπου μακριά από τα Χανιά θα βρεθείτε σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Προσοχή όταν έχει αέρα, καθώς τα ρεύματα κάνουν το κολύμπι αδύνατο. Αξίζει να δείτε το ηλιοβασίλεμα.
Βαθύ – Μεσαρά
Ενας στενός κόλπος που εισχωρεί τόσο βαθειά στη στεριά, ώστε δεν φαίνεται η έξοδος του προς τη θάλασσα, δίνοντας την εντύπωση λίμνης. Δύσκολα προσβάσιμο από ξηρά ή από θαλάσσα, το Βαθύ είναι ιδανικό για απομόνωση και αυτοσυγκέντρωση σε έναν τόπο φορτισμένο με αρχέγονες μνήμες.
Εντυπωσιακή εικόνα παρουσιάζει και ο διαβρωμένος από τον άνεμο λευκός ασβεστόλιθος των τοιχωμάτων της χαράδρας που οδηγεί στην παραλία.
Αγιοφάραγγο - Ηράκλειο
Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται νότια του νομού Ηρακλείου πολύ κοντά στα Μάταλα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό φαράγγι το οποίο καταλήγει σε μια μαγευτική, βοτσαλωτή παραλία! Η παραλία αυτή είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από το φαράγγι ή με βάρκα από τους Καλούς Λιμένες, γι' αυτό κι έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά της. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι διαρκεί 15 - 20 λεπτά περίπου και δεν θα σας κουράσει.Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα και το τοπίο πανέμορφο! Αξίζει να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Αγιοφάραγγο, ή να κατασκηνώσετε στην όμορφη παραλία του και να αφεθείτε στην ηρεμία της φύσης!
http://sofoscrete.blogspot.com/2010/06/blog-post_4904.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: