Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

Σε κάθε συγχώνευση, απορρόφηση, διάλυση, επιβάλλεται η πραγματική καταγραφή της κατάστασης. Για τον Καλλικράτη δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Δηλαδή με απλά λόγια οι νέοι δήμαρχοι θα παραλάβουν "γουρούνι στο σακί", με τα γνωστά επακόλουθα ...... παραλάβαμε χάος!!!
Ήδη ακούγονται φήμες ότι υπάρχουν δήμοι που δεν μπορούν-ίσως δεν θέλουν- να εισπράξουν το νερό. Υπάρχουν δήμοι που αντί να προχωρούν σε μελέτες και δημοπρατήσεις, βάζουν φωτάκια και γιρλάντες όπου βρουν. Δήμαρχοι που γνωρίζουν ότι δεν παίζουν ρόλο -ούτε έχουν λόγο- στα του νέου Καλλικράτη και έχουν πετάξει λευκή πετσέτα σε έργα και μελέτες!!!
Μιας και όλοι πέσαμε με τα μούτρα στον Καλλικράτη μήπως πρώτα έπρεπε να γίνει μια πραγματική καταγραφή της κατάστασης των δήμων και μετά να κουβεντιάζουμε για ποιους θέλουμε στις συνενώσεις!!!
Βασικά κάτι πήρε το αυτί μου από δήμαρχο εξ ανατολών που γνωρίζοντας την κατάσταση είπε λουπά-λουπά..."καλύτερα να μας κατηγορούν παρά να μας δώσουν αυτούς που δεν μας κάνουν"...Εμάς βέβαια όλοι μας κάνουν όπως έχει διαμορφωθεί η παλιοκατάσταση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: