Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ… "ΣΠΟΡ" ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ….ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ

Γράφει ο φίλος Σαραντίδης στο μπλοκ του.......Για άλλη μια χρονιά επαναλήφθηκε στο μνημόσυνο των Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου το «σπορ» των πάσης φύσεως εκπροσώπων στην κατάθεση στεφανιών.
Για άλλη μια χρονιά, ο τιμώμενος προσκεκλημένος ομιλητής (και φέτος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) ήταν αναγκασμένος να περιμένει υπομονετικά έως ότου παρελάσουν μπροστά του όλα τα στεφάνια όλων των δήμων και αρκετών συλλόγων.
Για άλλη μια χρονιά σχολιάστηκε (φυσικά όχι με καλά λόγια) το πόσο αδιαφορούν οι πολλοί για την ουσία της εκδήλωσης προκειμένου να κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα «δόξας» καθώς με την κατάθεση του στεφάνου θα «ξεχωρίσουν» από τους υπολοίπους.
Τελικά 50 στεφάνια επί τόσο, κάνουν ένα καλό ποσό.... γιατί να μην πάνε σε κάποιο ίδρυμα που πεινά;
Για φανταστείτε πόσα υπάρχουν που υπολειτουργούν;
Το ίδιο πρέπει να γίνει και στις κηδείες, κατάντησαν να είναι πιο πολλά τα στέφανα από τους ανθρώπους που πάνε σε αυτές ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: