Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Για του λόγου το αληθές 12 στεφάνια επί 25 Ε μας κάνουν 300 Ε γιατί να μην τα έπαιρνε κάποιο ίδρυμα ή σχολείο. Και μην μου πείτε τι είναι 25 Ε γιατί θα σας πω ότι την εποχή μου, όταν πήγαινα και εγώ στο σχολείο, ο αείμνηστος δάσκαλος  Δημήτρης Κουφογιαννάκης μας έλεγε : Παιδιά αύριο όλοι να κρατάτε λίγες μυρτιές για να φτιάξουμε ένα στεφάνι για τους ήρωες μας!!!
Σήμερα μπορεί οι δάσκαλοι να βαριούνται, μπορεί τα παιδιά να μην ξέρουν τι είναι μυρτιές, αλλά μην μου πείτε ότι δεν ξέρουν ούτε ένα στεφάνι να φτιάξουν;
Το μόνο στεφάνι που ξεχώριζε χθες στην κατάθεση στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, ήταν αυτό του 1ου Δημοτικού, που ήταν φτιαγμένο από χέρια παιδικά και με μυρτιές !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: