Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μέσα από το νέο βιβλίο της ομογενούς δημοσιογράφου Στέλλας Τζομπανάκη, η ιστορική Μάχη της Κρήτης θα διδαχθεί στα σχολεία της Αυστραλίας. Το βιβλίο  φέρει τον τίτλο «Creforce» και απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες.
Και εμείς ο ένδοξος λαός αποφεύγουμε να μιλάμε για την ιστορία μας, αποφεύγουμε να μιλάμε για εθνικά θέματα γιατί απλά κάποιοι ενοχλούνται! Γυαλιά μας βάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά εμείς ούτε το καταλαβαίνουμε!! Εμείς ασχολούμαστε πόσο ρατσιστές γίναμε και αν το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται τελικά στα σχολεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: