Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΟΥΦΟ - ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας όπου σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει τουλάχιστον μια θέαση UFO και η πρώτη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, περιοχή όπου συνέβη συνάντηση Έλληνα με εξωγήινους. Για να ρίξουμε όμως μαζί μία ματιά σε μερικά από τα παράξενα που καταγραφεί στην Κρήτη, από τις θεάσεις UFO, μέχρι το παράξενο ον του Αποκόρωνα.
Το περιστατικό του Αλίκαμπου  
Οι κάτοικοι του μικρού χωριού που ονομάζεται Αλίκαμπος και βρίσκεται βόρεια στα νομού Χανίων, κοντά στα σύνορα με το νομό Ρεθύμνου, παρατηρούσαν για αρκετές ημέρες ένα UFO στον ουρανό
    

Τα φώτα του Ρεθύμνου
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το 1980 στο Ρέθυμνο και το παρατήρησαν ουκ ολίγοι κάτοικοι. Φωτεινά αντικείμενα έκαναν την εμφάνισή τους και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παρέμεναν στο ίδιο σημείο από τις επτά το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

UFO στο Βαρύπετρο
Γυρίζουμε πολύ πίσω το χρόνο, στις 5 Μαΐου του 1975 στο χωριό Βαρύπετρο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων. Όλως τυχαίως -προφανώς για διακοπές-  κάποιοι από την ομάδα HUFORC βρέθηκαν στο χωριό. Η φωτογραφία - όπως μπορείτε να δείτε- έγινε με κύριο στόχο τα αξιοθέατα του χωριού.

Χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων, το άγνωστο αντικείμενο αποτυπώθηκε σε μία εκ των φωτογραφιών. Ο δεύτερος μάλιστα μάρτυρας, αυτός που δεν κράταγε την μηχανή, ίσα που αντιλήφτηκε μία φευγαλέα κίνηση στον ουρανό. Η φωτογραφία ωστόσο έχει ελεγχθεί, δεν πρόκειται για κάποιο τρικ και είναι πέρα ως πέρα αληθινή.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΪΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: