Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τυρί, αξίας 1.000 ευρώ ανά κιλό, παράγεται στη μοναδική φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρας, στα Βαλκάνια, στο πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας.
Τα 100 συμπαθή τετράποδα που φιλοξενούνται στη φάρμα και τα οποία από πέρυσι ανέλαβαν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αφού το γάλα τους αποτελεί τη βάση και το κυρίαρχο συστατικό για την παραγωγή προϊόντων όπως γάλα, σαπούνι, λικέρ και αφρόλουτρο, αποφάσισαν να επεκτείνουν την "δράση" τους, σ' ένα νέο προϊόν: το τυρί!

Ένα βιβλίο μήκους 3,20 μ και πλάτους 2 μ, με βάρος 250 κιλών, εκτίθεται από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο του Περού στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην Αβάνα, με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες στη σχετική κατηγορία.
Το εικονογραφημένο βιβλίο 160 σελίδων, με τίτλο «Τα καλλίτερα της Παγκόσμιας σκέψης», ερανίζει σκέψεις και αφορισμούς από 2.000 συγγραφείς και στοχαστές, από τον Κομφούκιο έως τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, με ενδιάμεσους σταθμούς τον Σαίξπηρ, τον Γκάντι, ή τη Μητέρα Τερέζα, τονίζουν οι δημοσιογράφοι.

Ένας από τους πιο γνωστούς κοσμικούς του Χονγκ Κονγκ ενταφιάστηκε, μαζί με χάρτινα αντίγραφα των αγαπημένων του αυτοκινήτων μιας ροζ και μιας χρυσής Ρολς Ρόις και μια επιλογή από τα πιο πολύχρωμα σύνολα της γκαρνταρόμπας του.
Ο 75χρονος δικηγόρος Κάι Μπονγκ Τσάου, πήρε μαζί του στον άλλο κόσμο μια σειρά από εκκεντρικά σύνολα που τον έκαναν από τα πλέον αναγνωρίσημα άτομα του Χονγκ Κονγκ.
Στην επικήδειο πομπή του περιλαμβάνονταν επίσης και τα αντίγραφα των μοντέλων των αγαπημένων του αυτοκινήτων τα οποία οδηγούσαν σωφέρ.

Ογδόντα καθηγητές του τεχνικού λυκείου «Αττίλιο Οντέρο», στη Γένοβα, αποφάσισαν να στραφούν προς τη Θεά Τύχη, για να στηρίξουν τα ελλειμματικά ταμεία του σχολείου, στο οποίο εργάζονται.
Διέθεσαν ένα ευρώ ο καθένας για να αγοράσουν πενήντα «ξυστά», με τα οποία εύχονται να διασφαλίσουν, εν μέρει τουλάχιστον, το οικονομικό μέλλον του λυκείου. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: