Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Τα μέτρα και τα μέτρα αντιμετώπισης τους
Μας επιβλήθηκαν τα μέτρα μετά από 30 χρόνων λανθασμένη οικονομική διαχείριση της χώρας.
Η άποψη του τ. προϊσταμένου της ΕΣΥΕ κου Κοντοπυράκη που στέλνει από την Ν.Υ είναι, ότι θα χρειαστεί μέχρι την ανάκαμψη, περίοδος 2 έως 5 χρόνων και ενδιάμεση προσαρμογή στην ζωή του 1970. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πολύ αγριότερη η θηλεία στο λαιμό μας.
Στην περίοδο που ακολουθεί, πρέπει να ενεργήσουμε ανάλογα οι Έλληνες καταναλωτές πολίτες για την επιβίωσή μας, με ότι μας απέμεινε. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ
1. Δεν γυρίζουμε στην αγορά με στο πορτοφόλι, όσα έχουμε και δεν έχουμε, ούτε κρατάμε πάνω μας συνεχώς τις πιστωτικές κάρτες.
2. Επιβάλλουμε στον εαυτό μας, όχι ενός λεπτού σιγή, παρά μισής ώρας περισυλλογή για το τι χρειαζόμαστε να αγοράσουμε, και το απολύτως απαραίτητο, σε μικρό χαρτί γράφουμε αριθμητικά σε παραγράφους ένα προς ένα.
3.Αυτό το προηγούμενο, θα τηρηθεί, ακόμα και αν στην αγορά η στο SM, δούμε και πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε γράψει στο χαρτί των παραγράφων. Δεν θα πεθάνουμε μέχρι την επόμενη έξοδο και το παίρνετε τότε, αν εξακολουθεί να σας χρειάζεται.
4.Δεν αγοράζουμε τα πάντα από ένα σημείο πώλησης όπως τα μεγάλα τεράστια SM, διότι κάνει κακό, εκεί την χαμηλή τιμή του ενός την επιβαρύνουν στο άλλο, υπάρχουν ωραίες αγορές για γνωστές κατηγορίες προϊόντων που ωφελούν πολύ το πορτοφόλι.
5.Για τα είδη καθαριότητας, χαρτί κουζίνας, απορρυπαντικά και συναφή καθημερινής ανάλωσης, έχουν δημιουργηθεί σημεία στις τοπικές αγορές και στους πεζόδρομους, εκεί η διαφορά τιμής είναι εκπληκτικά χαμηλότερη.
6.Εκτός από το κρέας, για όλα τα άλλα συνιστούμε τις Λαϊκές αγορές και βέβαια λόγω πολύ καλύτερης τιμής αλλά και λόγω της ομορφιάς και της ποικιλίας τους.
7.Απαραιτήτως, κάθε φορά που θα πληρωθούμε να διαθέσουμε κάποιο μισάωρο και να καταγράψουμε τι μπορούμε και τι πρέπει να καλύψουμε με το ποσό αυτό.
8.Το βέβαιο που σας εγγυάται τι ΙΝΚΑ, είναι ότι αν κρατήσετε χαρτί και λογαριασμό, θα αισθανθείτε πολύ μα πάρα πολύ καλύτερα. Θα γίνετε εσείς αφεντικό και όχι η Αγορά.
9.Όλα αυτά καλά, μόνο όμως αν λειτουργήσει η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς Υ.Ε.Α. ΦΕΚ 258/18.12.08 Ν. 3728, από την Υπουργό κα Κατσέλη. Αν οι τιμές κάνουν φτερά, όπως ήδη τώρα στα καύσιμα, τότε όλα φτερά και πούπουλα.

ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: