Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΚΑΙ ΟΛΙΓΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ..ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Μόνο μία εβδομάδα έμεινε μακριά από την κορυφή ο Κισαμικός αφού νικώντας χθες με 3-0 τη Δόξα ξαναβρέθηκε στο ρετιρέ εκμεταλλευόμενος το δώρο της άλλης κισαμίτικης ομάδας, της Θύελλας Καλ. που υποχρέωσε σε λευκή ισοπαλία τον Πανακρωτηριακό.
Δόξα - Κισαμικός 0-3
Δεν άφησε να πάει την ευκαιρία χαμένη για να ξαναβρεθεί στην κορυφή η ομάδα του Καστελίου μετά την γκέλα του Πανακρωτηριακού. Ετσι παρότι δεν έχει και την καλύτερη παράδοση στην Μ. Ελιά κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη. Στο 20' από μπαλιά του Ρουστέμι ο Κουρινάκης άνοιξε το σκορ και στο 55' έγινε το 0-2 με πέναλτι του Μαναρώλη. Το πέναλτι κέρδισε ο Ρουστέμι από τον Γαλάνη. Στο 70' ο Στρατουδάκης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα αφού βρήκε και στον τερματοφύλακα Προγούλη κατέληξε για 3η φορά στα δίχτυα.
Από το 25' οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Θεμελής επειδή έσπρωξε αντίπαλο.
Θύελλα Καλ. - Πανακρωτηριακός 0-0
Το δις εξαμαρτείν... Η ομάδα του Ακρωτηρίου παρότι προερχόταν από γκέλα την προηγούμενη αγωνιστική "ζαλίστηκε" από την κορυφή και έπεσε 2η μη καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη απέναντι στην Θύελλα σε ένα γήπεδο όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ανούσια υπεροχή και κατοχή της μπάλας ειδικά στο α' μέρος όταν πίεσαν και κέρδισαν κάμποσα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ο Φρατζολάκης πλησίασε δύο φορές στο γκολ χωρίς να τα καταφέρει να σκοράρει ενώ στην επανάληψη η Θύελλα έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρει δίχτυα όταν ο Χ. Σγουρομάλλης βρέθηκε σε αντεπίθεση μόνος του με τον Κοτρωνάκη αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 88' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Στραταριδάκης της Θύελλας.
Αμιλλα - Πλάτανος 1-0
Στο 30' από σέντρα του Ορνεράκη ο Κόλιν Μαυρομάτης με πλασέ πέτυχε το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση σταματώντας ένα αήττητο σερί 5 αγωνιστικών για τους φιλοξενούμενους. Στο 35' είχε δοκάρι ο Μαυρομάτης ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκαν στο 68' ο Χαλακατεβάκης και στο 73' ο Μπελβέντεφ επειδή εξύβρισαν φιλάθλους.
Από την διαιτησία του Μηλιώνη έχουν πολλά παράπονα από τον Πλάτανο και φωνάζουν ιδιαίτερα για μία φάση στο 29' όταν χάρισε την κόκκινη κάρτα στο Φραγκουλάκη που έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή του. Στη φάση αυτή θεωρούν ότι έχει μεγάλη ευθύνη και ο α' βοηθός Παναγόπουλος που ήταν μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: