Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ !

Η Κίσαμος ήταν και είναι μια πόλη που πάντα βασίλευε ο ψιλο-τσαμπουκάς....... Σήμερα βέβαια δεν ξεσπάμε πάνω σε ανθρώπους αλλά στα δέντρα. Η απορία μου τι στο διάολο μας φταίνε τα δέντρα μέσα στην πόλη και τα κόβουμε σαν αγγούρια;
Δέντρα φυτεμένα πάνω από 20 χρόνια πέφτουν απότομα επειδή κάποιους τους ενοχλούν!!
Τι να πούμε, αδιανόητες καταστάσεις μέσα στην πόλη...ότι θέλει κάνει ο καθένας, βάζει ότι χρώμα πλακάκια γουστάρει, κλείνει παρτέρια, σπάει τα πεζοδρόμια, μικραίνει δρόμους, φτιάχνει μαντρότοιχους μες στους δρόμους..... μετά έρχεται η δημοτική αρχή μας και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες... οπότε αφήνει και τους γείτονες των καταπατητών να κάνουν και αυτοί τα δικά τους !! Εύγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: