Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΜΑΣ !!!

Είναι μια ομάδα στην Κρήτη που έχει αν μη τι άλλο πολύ εμπνευσμένη δράση και την έχει βρει τη λύση… αυτονομιστικά! Κυρίως μέσω διαδικτύου αλλά και με κάτι μπλουζάκια τη μία, σημαίες την άλλη, λένε να κόψουν πέρα να γλυτώσουν. Πλάκα πλάκα… τσίμπησαν και κάτι ακροδεξιοί και αρχίσανε να φωνάζουν και σου λέει πάει καλά η ιδέα μας κι έτσι τώρα έφτιαξαν και νόμισμα κρητικό! Κόψανε νομίσματα, χωρίς αξία βέβαια, τύπου ευρώ, αλλά όπως θα ήταν αυτά αν η Κρήτη ήταν άλλο κράτος… Τελικά απ’ ότι φαίνεται η μόνη λύση για να σωθούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αντιλαϊκό ελληνικό κράτος, είναι να κηρύξουμε όλοι ανεξαρτησία. Να μείνει η Αθήνα μόνη της να κουμαντάρει τον εαυτό της! Εκεί μας κατάντησαν… Βέβαια η ιδέα της ανεξάρτητης Κρήτης άρεσε και σε άλλους… Κάποιοι Σιωνιστικοί κύκλοι το καλοβλέπουν και πέρα από την πλάκα το όλο θέμα και φαντάζονται σε επίσημα Ισραηλινά σχέδια ένα νησί ανεξάρτητο και προτεκτοράτο του ισχυρού Ισραήλ. Ζήτω η Λαϊκή Δημοκρατία της… Κρήτης λοιπόν!!! (αλλά με euro όμως; κρίμα. Ξανασκεφτείτε το… δεν είναι καλή ιδέα λέμεεεε.)

Καλά κάνουν και μας κράζουν, αλλά να ήξερα η επίσημη πολιτεία δεν μπορεί να βρεί ποιοι έκοψαν τα νομίσματα;

2 σχόλια:

Urrie M είπε...

..όποιοι καί να είναι.. δεν είναι τυχαίοι καί με ό,τι άλλο συνδέεται και συνεπαγεται αυτό.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Είναι ντροπή για την Ιστορία, τη Παράδοση & το Πολιτισμό της Κρήτης, να χρησημοπιούνται με αυτό το τρόπο, για αυτό το σκοπό, τα σύμβολα της. Για τα οποία έχουν παλέψει, αγωνιστεί επώνυμοι και ανώνυμοι Κρητικοί και έχουν χάσει τη ζωή τους ως υπερήφανοι άνθρωποι...