Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της στήλης, Σφήνες και Σφηνάκια, http://sfinesnaps.blogspot.com/ του φίλου και καλού δημοσιογράφου κ. Σαραντίδη, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από σχετικούς επιστημονικούς φορείς για την διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου στο Ηράκλειο με θέμα το ψυχολογικό «εφετειακό σύνδρομο» και τις επιπτώσεις του στην καθημερινή ζωή. Στο σημείο αυτό ο κ. Σαραντίδης αναρωτιέται και σχολιάζει την εμμονή των Ηρακλειωτών να αναστατώνονται και να εξεγείρονται μόνο και μόνο επειδή ακούν την λέξη «εφετείο». Αφορμή απετέλεσε το «ταράκουλο» που έπαθαν επειδή ο υπουργός δικαιοσύνης σε επίσκεψή του στην Νομαρχία Κέρκυρας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ίδρυση μεταβατικής έδρας ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ εφετείου στην Κέρκυρα.
Καλό είναι λοιπόν μετά το διεθνές συνέδριο οι ψυχολόγοι και οι ερευνητές που θα πάνε κατά Ηράκλειο μεριά, να περάσουν μετά και από την γειτονία μας για να μας εξετάσουν, γιατί μα τον Μανιτού, δεν πάμε καθόλου καλά. Μας έχει καταλάβει δυστυχώς το "σύνδρομο της μη συνεννοήσεως". Και το κάνω ποιο λιανά:
Αν ποτέ παρακολουθήσεις δημοτικό συμβούλιο στο δήμο μας θα καταλάβεις ότι ενώ όλοι κουβεντιάζουν για το ίδιο θέμα, λένε τα ίδια, αλληλοσυγχαίρονται, αστειεύονται που τα βρίσκουν, μόλις έρχεται η αναθεματισμένη ώρα για μια κοινή απόφαση -λέω για τις μετέπειτα ενέργειες του δήμου για τις άγονες και ΑΝΕΝ - κανένας δεν συμφωνεί με τον άλλο, όλοι διαφοροποιούνται, όλοι λένε τα αντίθετα που υποστήριζαν πριν λίγο. Τραγελαφικές καταστάσεις, από ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι μια γροθιά, ανθρώπους που θα έπρεπε να σκύβουν από ντροπή βλέποντας τις εξελίξεις Καλά δεν έχουν καταλάβει όλοι εκεί μέσα ότι είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι και υπόλογοι, για τον μαρασμό και την αρπαγή όλων των υπηρεσιών, των θέσεων εργασίας, αλλά και τώρα της άγονης γραμμής, απο την περιοχή μας;
Από ποιόν θα περίμεναν να κοιτάξει τα του οίκου τους, από τους βολευτές, τους δημοσιογράφους, τους σχολιαστές ή του λιγοστούς που αγαπούν την πόλη και την περιοχή τους;
Άντε συνέλθετε, φτάνει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: