Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

"ΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ" ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Αποτράπηκε αυτοκτονία μέσω Ίντερνετ
Ένας 35χρονος Χανιώτης φέρεται ότι δημοσίευσε στο Διαδίκτυο την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, αλλά αποτράπηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο επίδοξος αυτόχειρας δημοσίευσε στο Διαδίκτυο την πρόθεση του να βάλει τέρμα στη ζωή του, όμως το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
-όπως ανακοίνωσε- τον απέτρεψε! Πρόκειται για 35χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, χωρισμένο και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού που εντοπίστηκε στα Χανιά.
Φέρεται ότι δημοσίευσε μήνυμα που έλεγε ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, σε ηλεκτρονικό forum ιστοσελίδας γνωριμιών, μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου.
Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι έγιναν άμεσες ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του προφίλ και να εξακριβωθούν οι προθέσεις του. Από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του.
Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν του οικείους του και έδωσαν κατευθύνσεις για τη ψυχολογική υποστήριξή του. Η Διεύθυνση Ασφαλείας σημειώνει ότι ο 35χρόνος μέχρι σήμερα είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του ενώ για το θέμα ενημέρωσε την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η επέμβαση της Αστυνομίας στάθηκε σωτήρια για τον νεαρό ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, ο οποίος πλέον παρακολουθείται από ειδικούς, που του παρέχουν την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη.
Οι αστυνομικοί του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος της Συμπρωτεύουσας εντόπισαν το προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες και το είχε «ανεβάσει» στο ίντερνετ πριν μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα στα μέσα του περασμένου μήνα, φέρεται να συνομιλούσε διαδικτυακά και να είχε ενημερώσει τους υπόλοιπους χρήστες ιστοσελίδας γνωριμιών για τις προθέσεις του.
Το μήνυμά του περιελάμβανε τρία τμήματα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ που χειρίστηκε την υπόθεση.
Στην πρώτη ενότητα έγραφε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχής που έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άλλα άτομα μέσω του διαδικτύου.
Στη συνέχεια φανέρωσε σταδιακά τις προθέσεις του γράφοντας ότι η ζωή έχει πολλές δυσκολίες, ότι είναι κουρασμένος και απογοητευμένος και όπως κατά πληροφορίες έγραφε, από το 2005 εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα που αντιμετώπιζε σε προσωπικό επίπεδο. «Εδώ τερματίζει ο κύκλος της ζωής μου» φέρεται να είχε γράψει ο 35χρονος.
Στην τελευταία ενότητα των μηνυμάτων του ο Χανιώτης επιχειρηματίας ζητούσε από τους υπόλοιπους χρήστες με τους οποίους «συνομιλούσε» ηλεκτρονικά να μην διαγράψουν το προφίλ του, προκειμένου να έχουν κάτι να θυμούνται από εκείνον. «Μη διαγράψετε το προφίλ μου, θέλω να με έχετε στο μυαλό σας» αναφέρουν οι πληροφορίες ότι αναγραφόταν στο μήνυμα.
Οι αστυνομικοί του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν τα ψηφιακά του ίχνη, βρήκαν τηλέφωνα και διευθύνσεις και άμεσα επικοινώνησαν με τη μητέρα του και τον αδερφό του, ενημερώνοντας τους για τις προθέσεις του συγγενή τους.
Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα, ενώ ενημερώθηκαν και οι Διωκτικές Αρχές των Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρολίγον αυτόχειρας διέμενε τα τελευταία χρόνια με τον ανήλικο γιο του. Είχε χωρίσει πριν από 3,5 χρόνια και είχε αναλάβει εκείνος το μεγάλωμα του παιδιού του. Οι συγγενείς του ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα είχε κλειστεί στον εαυτό του και πως περνούσε αρκετές ώρες στο internet.
Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: