Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Μια απο τις δυσκολότερες μέρες για τους ναυαγοσώστες σήμερα στη Φαλάσαρνα αφού χρειάστηκαν να επέμβουν πάνω απο 16 φορές βγάζοντας περισσότερα απο 11 ανθρώπους που κινδύνεψαν με τα πολλά ρέματα που είχε σήμερα η περιοχή  
Δυστυχώς η τελευταία προσπάθεια δεν στέφτηκε με επιτυχία καθώς γύρω στις 6 το απόγευμα ένας Έλληνας  κολυμβητής τον τράβηξαν τα ρέματα αρκετά μακριά απο την ακτή. Στο τόπο του συμβάντος έφτασε ασθενοφόρο απο το Κέντρο Υγείας Κισάμου και παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Η σορός του άτυχου Έλληνα παραθεριστή, περίπου 50-55 χρονών, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ναυαγοσώστες Βρουχάκη Δημήτρη, Παπαδάκη Αντώνη, Ηρωίδη Σωκράτη, Φραγκελάκη Παναγιώτη, Μαραθάκη Στέφανος, που απο το ξεκίνημα της μέρας τρέχουν, φωνάζουν, σφυρίζουν και προειδοποιούν, αρκετές φορές μάλιστα δεν εισακούγονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: