Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κισάμου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Δήμο Κισσάμου είναι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4 (πολύ υψηλός).
Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Ιδιαιτέρως, λόγω του κινδύνου αυτού είναι  επίσης σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση κατά την αντιπυρική περίοδο και σύμφωνα με την  με α.π. φ320/140/2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.
Για τον Δήμο Κισσάμου η απαγόρευση αφορά στις περιοχές, Διαδρομή προς λιμνοθάλασσα Μπάλου, Φαράγγι Τοπολίων και Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 Μπάλος Φαλάσαρνα .
Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι  κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές  οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Με βάση τα προβλεπόμενα, ο Δήμος Κισσάμου βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Σε περίπτωση, που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλίσης 199  ή στο 112.
Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυροδημητράκη Σπύρο στο τηλ. 698 505 2391.
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: