Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ;

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που έχει τα όρια του Δήμου μας οι 3 καλύτερες παραλίες της Κρήτης ανήκουν εκτός από τον δήμο μας και στις μεγαλύτερες κοινότητες του. Γραμβούσα - Πλάτανος - Βάθη.. αυτές λοιπόν αν το καλοσκεφτείς έχουν και τα περισσότερα προβλήματα αυτήν την περίοδο. Πρώτα το νερό (ύδρευσης και άρδευσης) μετά οι υποδομές (δημοτικοί και αγροτικοί δρόμοι) και πολλά μικρά προβλήματα που δεν θα έπρεπε να είχαν μιας και θα έπρεπε τα ανταποδοτικά από τα συμφωνηθέντα με την μονομετοχική εταιρεία του Δήμου μας να γυρίζουν σε αυτές.
Τι λες τώρα θα μου πεις και να μείνει η εταιρεία δίχως κέρδος; Να μην έχουμε σεντς να πληρώνουμε τα μέλη (ικανά) της ; Να μην κάνουμε ότι κάνουμε τόσα χρόνια;
Ναι να μην έχει να πληρώσει να μην έχει μέλη και φυσικά να κάνει ότι δεν έκανε τόσα χρόνια.
Ένα από τα πολλά που συμφωνώ με τον δημοτικό σύμβουλο της ελασσόνας αντιπολίτευσης κ Φραγκιουδάκη... που φωνάζει 4 χρόνια τώρα " Δεν την χρειαζόμαστε, δεν είναι διαφανείς τα πάρε δώσε της, πρέπει να την διαλύσουμε.
Εκεί καταλήγω και εγώ να την διαλύσουμε και να σκεφτούμε σοβαρά εκτός του φορέα που θα δημιουργήσουμε και θα είναι μόνο για την προστασία τους, την σύσταση τριών τοπικών συμβουλίων που θα απαρτίζονται μόνο από από μέλη των κοινοτήτων αυτών.
Ακούγεται δύσκολο αλλά τουλάχιστον είναι δίκαιο αφού αυτήν την στιγμή όλοι ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο σε αυτές τις περιοχές και τι ανταποδοτικά υπάρχουν... Η Μονομετοχική έδειξε ότι δεν ήταν η λύση για αυτές τις περιοχές ειδικά μετά το 2010 που πολλοί και διάφοροι που δεν είχαν σκοπό την ανάδειξη και την προστασία των. Τα επακόλουθα αυτής της πολιτικής έφεραν και τους ιδιώτες μέσα σε αυτές και φτάσαμε πλέον στο σημείο μηδέν. Και το μυστήριο αλλά καθόλου για τους κατέχοντες είναι ότι οι δύο από τις τρεις παραλίες μας είχαν και έχουν καθημερινά αρνητικά σχόλια ενώ η άλλη που κατά το πλείστον θα περίμενες να έχει τα περισσότερα επειδή την εκμεταλλεύονται νόμιμα ιδιώτες έχει ελάχιστα.
Αντέχουν οι νέοι υποψήφιοι και φυσικά οι παλιοί να την διαλύσουν; Κι αν δεν μπορούν που υπάρχει δυσκολία να μαθαίνει ο πολίτης τα πάρε δώσε της εταιρείας αυτής. Που είναι οι ισολογισμοί και που είναι τα κέρδη της; Γιατί αν δεν έχει τότε κακώς υπάρχει κι αν έχει ας τα μάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: