Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ...... ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν,  παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών καθώς και των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού. Ο Δήμος Κισάμου εκφράζοντας ευθέως την αγωνία του, «χτυπάει καμπανάκι» προς τους καταναλωτές ξεκαθαρίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ορθολογική χρήση του νερού ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας. 
 Δεδομένου ότι είναι ανάγκη να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλου του Δήμου, θα πρέπει όλοι να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου, το νερό προορίζεται πρωτίστως για ύδρευση και ως εκ τούτου η άσκοπη σπατάλη του θα επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον παραπάνω κανονισμό.
Όσο αφορά στην άρδευση, καλούμε τους δημότες να αναβάλουν ή έστω να μειώσουν στο ελάχιστο την άρδευση των ελιών μέχρι τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.
Είναι επιβεβλημένο να κατανοήσουμε όλοι μας ότι η διαχείριση του νερού, του κατά κοινή ομολογία πολυτιμότερου αγαθού, αποτελεί συλλογική προσπάθεια τόσο των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης όσο και των ίδιων των καταναλωτών.
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: