Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Μπαίνουμε στην τελική ευθεία.
Καταληκτική ημερομηνία για την κατάρτιση και δήλωση των συνδυασμών ειναι η 31η Αυγούστου, και η 10η Σεπτεμβρίου η ανακήρυξη των από το αρμόδιο δικαστήριο.
Σε ένα μήνα λοιπόν πρέπει να έχουν όλα τελειώσει... και να μας παρουσιάσουν οι συνδυασμοί τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Αυτό ειναι το σπουδαιότερο φυσικά για αυτούς αλλά και για μας τους περίεργους... αν και έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα .... ανεπίσημα βέβαια. 
Για μένα πιο σπουδαίο ειναι το πρόγραμμα τους, οι δεσμεύσεις τους και οι προτεραιότητες που θα θέσουν... θα μου πεις τώρα μας ενδιαφέρει αυτό, σιγά να μην κάνουν κάτι... μαθημένοι είμαστε να ψηφίζουμε με άλλα κριτήρια.. 
Συμφωνώ αλλά κάποτε πρέπει να αλλάξουμε και να δούμε οτι για την παλιοκατάσταση μας δεν φταίνε μόνο οι εκλεγμένοι μας, αλλά εμείς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουμε με κλειστά μάτια.  
Αν το καταλάβουμε αυτό θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα... μετά όλα θα ειναι ποιο εύκολα αφού ήδη ξέρουμε πως λειτουργούν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους.
Ας αρχίσουν να μας αναλύουν λοιπόν το πρόγραμμα τους... γιατί όπως φαίνεται ως και σήμερα τίποτα δεν έγινε απ' αυτά που μας έχουν υποσχεθεί. Λογικά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να μας (ξανα) πείσουν .. αν και αντιλαμβανόμαστε οτι οι περισσότερες δεσμεύσεις τους ήταν λόγια και υποσχέσεις τρίτων, και εκεί θα τις ρίξουν τις ευθύνες.  
Πάντως στους γνώστες αυτό θα ειναι και το δυσκολότερο σημείο, επικοινωνίας με τον λαό, αν φυσικά ψηφίσουμε μια φορά με αυτό το κριτήριο. 
Περιέργεια λοιπόν να δούμε πως θα μας πείσουν τώρα για όλα αυτά που δεν έκαναν ή αδιαφόρησαν...  και λογικό κάποιοι να ειναι κερδισμένοι με αυτό το κριτήριο, που όπως είπα, ελάχιστα μας επηρέαζε ως και σήμερα.
Νέα Λύκεια
Παράκαμψη πόλης
Σχέδιο πόλης
Επέκταση Βιολογικού,
Λιμάνι,
ΒΟΑΚ,
Ύδρευση και άρδευση
Λιμνοδεξαμενές, 
Επενδυτικά προγράμματα
Καθαριότητα,
Προστασία περιοχών φυσικού κάλλους, 
Αναπλάσεις πόλης (Ανοικτό κέντρο Εμπορίου και μελέτη ΕΜΠ)
Υδατοδρόμιο 
Κλειστό γυμναστήριο 
κλπ...
Τι να πρωτοπιάσουν, αλλά και τι να μας πουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: