Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΝΕΡΟ .....

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους κατοίκους της συνοικίας Μπενιουδιανών- Αγ. Κωνσταντίνου στον Πλάτανο του Δήμου Κισσάμου οι οποίοι για αρκετά χρόνια τώρα παλεύουν για το πιο βασικό αγαθό. Το νερό.
Σε επιστολή τους προς τη δημοτική αρχή κάνουν λόγο για μία συνθήκη που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Η κατάσταση στο χωριό είναι απελπιστική με το κόσμο να κάνει μπάνιο με εμφιαλωμένα νερά και να μη μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.  Ακόμη, τουρίστες διακόπτουν τη διαμονή τους στα καταλύματα λόγω της έλλειψης νερού πράγμα που αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων... γράφει το zarpa παραθέτοντας και την επιστολή.

«Αξιότιμε κ Δήμαρχε Κισάμου,
Συντάσσουμε αυτήν την επιστολή προς εσάς καθώς η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η κοινότητα μας είναι απελπιστική. Εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Λόγο των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις επιχειρήσεις εστίασης στα Φαλάσαρνα τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από δεκαπέντε σπίτια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μένουν χωρίς νερό. Φέτος τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα καθώς το νερό δε φτάνει για να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των κατοίκων.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα νερό δεν υπάρχει ούτε τις βραδινές ώρες πράγμα που δεν επιτρέπει στους κατοίκους να αποθηκεύσουν νερό σε δεξαμενές προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν ανάμεσα στα σπίτια υπάρχουν και τουριστικά καταλύματα με τους ιδιοκτήτες να έχουν φτάσει στα όρια τους.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε απευθυνθεί αρκετές φορές στις υπηρεσίες του Δήμου, με τα πράγματα όχι μόνο να μη βελτιώνονται αλλά αντιθέτως οι συνθήκες να θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα.
Αιτούμαστε την άμεση και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν και αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι τότε το υπόλοιπο καλοκαίρι θα είναι τρομερά δύσκολο για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: