Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ.....


Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΛΤΝ Χανίων τελικά δεν αποχαρακτηρίστηκε όλος ο λιμένας του Καβονησίου απο δασικός... Αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στην συνέχεια των έργων. Παρ όλη αυτήν την καθυστέρηση οι περιβαλλοντικοί όροι που χρειάζονται άμεσα να εγκριθούν για το λιμάνι μας, θα συζητηθούν απο την αποκεντρωμένη σε πρώτη ευκαιρία.
Χαρακτηριστικός ο σχολιασμός του προέδρου του ΛΤΝ. Χανίων κ Βιριράκη και η αντιπαράθεση του με το συγκεκριμένο τμήμα της Δασικής υπηρεσίας.
- "Παρά την ψήφιση νόμου οτι τα λιμάνια δεν ειναι δασικά, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος του Δασαρχείου, συνεχίζουν ...να ανθίστανται
Τα τμήματα ΧΧ θεωρούν οτι ειναι δασικά, παρά τον νόμο....
Ουσιαστικά αχρηστεύουν τον σχεδιασμό και της μαρίνας και της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.
... δεν θα τους περάσει τελικά, αλλά να ενημερώνονται οι Κισαμίτες και οι Χανιώτες γιατί κολλάνε τα δημόσια έργα ... Τρία χρόνια καθυστέρηση κόστισε αυτή η άρνηση και αντίσταση μέχρι τώρα
."

Να θυμίσω οτι μέλος του νέου ΛΤΝ Χανίων ειναι και ο σημερνός δήμαρχος Κισάμου κ Μυλωνάκης και θα ειναι απο δω και πέρα ο κάθε δήμαρχος που θα εκλέγεται... Είναι περιουσία μας το λιμάνι και όλοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να επανέλθει στους στόχους που είχαν θέσει για αυτό οι προγενέστεροι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: