Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

950 ΚΥΒΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ;

 Αφού τους το τάξαμε είμαστε υποχρεωμένοι να το βρούμε. Κάπως έτσι πάει ...
Το ikos Kisamos η νέα μονάδα που θα φτιαχτεί εκτός της πόλης σε έκταση στον Κορφαλώνα όπως έμαθα χρειάζεται γύρω στα 950 κυβικά νερό την ημέρα. Μια ποσότητα που μεμονωμένα δεν έχει δοθεί ποτέ από τον δήμο μας και για πουθενά. Φυσιολογικό μια τέτοια μονάδα που αυτοδιαφημίζεται σαν υδάτινο θέρετρο που θα προσελκύσει ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού προφίλ να χρειάζεται τέτοιες ποσότητες νερού για τις ανάγκες της. Όπως έμαθα η λύση έχει βρεθεί και το νερό της γεώτρησης του Κατραμάδω φτάνει, αν είναι αληθινή η ωριαία απόδοση της γεώτρησης, 60,5 κυβικά Χ 15 ώρες την ημέρα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας, οτι θα καλύψουν τις ανάγκες του ξενοδοχείου. 
Δεν θα προχωρήσω παρακάτω πριν διαβάσω και τα πρακτικά του Δ.Σ για να δω τις απόψεις όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό... αλλά είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε άλλους στενωπούς και καλό είναι να ξεκινήσει από σήμερα η δημοτική αρχή τον προγραμματισμό της γιατί δεν τελειώνει η υποχρέωση της με νερό με αυτό το ξενοδοχείο, έρχονται και άλλα αλλά και και μερικά χωριά είναι δίχως εν έτη 2023
Βέβαια αποκαλυπτικό και το έγγραφο της γεώτρησης που λέει:
οτι η άδεια για το νερό αυτό ειναι μόνο για αγροτική χρήση ...και για συγκεκριμένες περιοχές... φυσικά οι άδειες ειναι για να αλλάζουν, και να προσαρμόζονται στα καθημερινά δεδομένα και εδώ έχουμε ανάπτυξη....
Στο βωμό της ανάπτυξης λοιπόν δεν πειράζει ας διψάσουν και λίγο οι αποδέλοιποι.. Πάντως προκαλεί εντύπωση ότι είχαμε νερό που ως και σήμερα δεν το χρησιμοποιήσαμε. 
Μάλλον το φυλάγαμε για κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: