Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΙΖΙΤΩΝ «Η ΚΙΣΑΜΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ριζιτών «Η ΚΙΣΑΜΟΣ», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα αφού πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου μας 
                                    ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 
που έφυγε από την επίγεια ζωή κι ανήλθε στους ουρανούς. Ο γνωστός σε όλους μας Μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ο μέγας πατριώτης και Έλληνας, ο μέγας Κρητικός και Χανιώτης, ο μεγάλος ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με οικογενειακή καταγωγή από την Κίσαμο και συγκεκριμένα από τον Κάμπο Ιναχωρίου.
Έφυγε αυτός που σ’ όλη του τη ζωή υπήρξε αγωνιστής, ο νομπελίστας της Ειρήνης, Οικουμενιστής, ο Ουρανομίκης, κατά τον αείμνηστο Μητροπολίτη μας Ειρηναίο Γαλανάκη, ο Μίκης του πολιτισμού και των αγώνων, ο δημιουργός που μελοποίησε πάνω από 1000 τραγούδια, διάφορες όπερες και συνθέσεις σε ταινίες κλπ.
Η Ρωμιοσύνη σήμερα γίνεται φτωχότερη, ‘Όμως το τεράστιο μελωδικό του έργο θα μείνει για πάντα και θα διαπαιδαγωγεί τις επόμενες γενιές.
Για όλα αυτά Μεγάλε ΜΙΚΗ σε ευγνωμονούμε και σ’ ευχαριστούμε και να είσαι σίγουρος ότι θα είσαι για πάντα μέσα στο πνεύμα και στις καρδιές των Ελλήνων, γιατί οι μεγάλοι δεν ξεχνιούνται και δεν πεθαίνουν ποτέ.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Α π ο φ α σ ί ζ ει Ο μ ό φ ω ν α
1.- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.
2.- Ν παραστεί αντιπροσωπία του Συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία
Για τι Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Κων/νος Δ. Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: