Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΟΥΣΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ

Για όσους δεν έτυχε να παραβρεθούν στην Κερά, κομμάτι των Γιορτών της Ρόκκας,  φιλοξένησε φέτος στις δράσεις θεάτρου "Κερά μια σκηνή", σύντομα παραστατικά δρώμενα από την ζωή της ηρωίδας της Κεράς και της Κισάμου, της περίφημης Αντωνούσας Καστανάκη.
 Ανατέθηκαν σε πέντε συγγραφείς, Άκης Δήμου, Σοφία Καψούρου, Γιάννη Σολδάτο, Πέλα Σουλτάτου και Δημήτρη Φοινίτση, να γράψουν πρωτότυπα θεατρικά έργα, βασισμένα στη ζωή της Αντωνούσας, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και επ' ευκαιρίας της 200ή επετείου από την Ελληνική Επανάσταση.
Και τα πέντε αυτά θεατρικά συμπεριλαμβάνονται στο μικρό αλλά ωραίο βιβλίο με τίτλο Αντωνούσα Καστανάκη και το οποίο διατίθεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ρόκκας και της Κεράς, από τις εκδόσεις Αιγόκερως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: