Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΙΑ....

Λοιπόν 25.000 αυτοκίνητα ημερησίως από ένα δρόμο που δεν είναι δρόμος με παραδοχή απ' όλους... ακόμα και οι εκλεγμένοι μας άρχισαν να το συνειδητοποιούν, γράφοντας, μιας και όπως ξέρετε είμαστε εκτός πλάνων νέου ΒΟΑΚ στην πρώτη φάση. Η απάντηση των καλοθελητών είναι ότι η κίνηση στο κομμάτι αυτό παρατηρείται μόνο το καλοκαίρι... εδώ βέβαια γελάμε..  Γελάμε γιατί από τα τόσα που έχουμε υπομείνει τόσα χρόνια δεν μπορούμε να κλάψουμε άλλο και έχουμε αρχίζει να το συνηθίζουμε ότι μάλλον έτσι θα πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια παίζοντας την ζωή μας αλλά και των παιδιών μας κορώνα γράμματα. 
- Καιρός λοιπόν κύριοι Δήμαρχοι της περιοχής, κ. Μυλωνάκη και κ. Μαλανδράκη να απαιτήσετε αυτό που δεν έχετε κάνει ως και σήμερα... να ζητήσετε επίμονα τα αυτονόητα, όχι με τον γνωστό τρόπο του τραπεζώματος, αλλά φέρνοντας παραδείγματα των κακοτεχνιών, της καθυστέρησης, της κοροϊδίας, καταγγέλλοντας και όχι αδιαφορώντας, δείχνοντας στους υπόλογους τέλος τα εικονοστάσια που είναι σε αυτό το μέρος .. από τα Νοπήγεια ως και το Κολυμβάρι για παράδειγμα. Δεν είναι και λίγα... 
Τόση απάθεια δεν έχει ξαναγίνει... και μιλάμε για πολλές χαμένες ζωές άδικα.
Πως μπορούν να βγάζουν έξω από τον σχεδιασμό το μέρος που καθημερινά έχει 30.000 τουρίστες, 20.000 αυτοκίνητα και δρόμους του 1950; Πως θέλουν να κερδίσουν περιφέρεια και δήμοι το στοίχημα του τουρισμού με αυτούς τους δρόμους; Και δεν χρειάζεται να κάνουμε σύγκριση με αλλού.... αλλά αν χρειαστεί εύκολα γίνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: